- Gay massage

A homo beautiful ass strippklubb göteborg

a homo beautiful ass strippklubb göteborg

Som här på feminetik. Här brukas ordet feminist väl. Här möter vi meningsfränder och meningsmotståndare med respekt. Här reflekterar feminister över sin egna kamp. Här tas inget för givet, inget står osagt, utan det är upp till var och en att ta itu med sina egna demoner och fördomar. Ibland går det tydligen överstyr. Hörde på radion i går kväll tyvärr har jag ingen bättre källa än att det var på P4 Sportradion vid 9-tiden om en ordförande i en fotbollsförening som hade blivit tvingad att avgå efter att ha yttrat negativa åsikter om kvinnliga domare på elit-nivå.

Det känns lite kluvet, med tanke på vilka "stolligheter" vi har hört från kvinnliga företrädare för olika organisationer de senaste åren, åsikter som såvitt jag vet inte orsakade några följder för personerna som yttrade dem. Att man inte ska få arbeta i barnomsorg utan "övervakare". Eller att män ska förbjudas att använda datorer för de använder dem bara för att surfa efter vålds porr Det var väl någon företrädare för ROKS som sa det där sista? För min del tycker jag att det är uppenbart att det finns en patriarkal maktstruktur i samhället.

Vissa icke-feminister verkar ibland förneka det. Är väldigt nyfiken på hur man resonerar då. Jag misstänker att många reagerar på överradikala feministers snack om 'manskonspiration' eller liknande. Men, faktum kvarstår, män är överrepresenterade på i stort sett alla områden där det finns makt och pengar.

Detta kan väl ingen förneka? Om det är det som är patriarkal maktstruktur känns den väldigt svår att bortse ifrån. Frågan är väl sen vad det beror på. Mitt tips är att många män och kvinnor fortfarande har fördomar om kvinnor som biologiskt sämre ledare, mer lämpade att ta hand om barn etc. Dessa fördomar motarbetar då de kvinnor som vill ta sig till en maktposition och detta leder till snedfördelningen.

Är det någon som inte håller med och har en annan förklaring varför män är överrepresenterade vid makten? En allmän reflektion om de diskussioner som förs Kollar vi min favorit-ordlista Merriam-Webster http: Och detta ställer till ett enormt problem i diskussionerna därför det är inte sällan i dessa debatter som människor med olika ståndpunkt också använder helt olika definitioner av orden.

Ännu rörigare blir det när människor blandar ihop det som beskrivs av de olika definitionerna. Man glömmer bort att om definitionen av ordet ändras så ändrar man också på den mängd som beskrivs av ordet. Ett prima exempel på detta är återigen porr. Enlglit ordboksdefinitionen så är alla beskrivningar av sex - som har till syfte att orsaka sexuell upphetsning - att betraktas som porr.

Så om exempelvis en tidning har dessa egenskaper då är den att betraktas som en porrtidning. Men om då en porrmotståndare dyker upp så säger denne "Denna tidning är kvinnoförtryckande".

Begreppen blandas ihop och det blir pannkaka av hela diskussionen eftersom de två menar helt olika saker med order "porr". Och att tro att alla menar samma sak som just en själv, det är minst sagt lite naivt. Detta bör vi tänka på i dessa diskussioner. Så tycker jag många tjejer tänker. De vill ha lika lön, bra jobb, killen ska städa mer med mera med mera.

Men ändå vill de ha kvar alla fördelar som det gamla "ojämställda" systemet gav dem. De vill bli bjudna, förförda, man ska köpa blommor hur många tjejer ger nångång nåt till killen , man ska vara en gentleman helt enkelt. Men det är konstigt det där. Läste att Nisse sa ungefär likadant.

Vad är det i oss killar som gör det så himla svårt att INTE bjuda den tjej man dejtar? FÖr mig är det skitsvårt. Man vet ju att om en kille inte bjuder så kan han lätt ses som snål, och snåla killar för ingen humpa humpa. Men en tjej som inte bjuder på dejten ses inte alls som snål på samma sätt. Det ligger ju outtalat men det finns där. Jag tror oavsett vad tjejer här nu kommer säga att tjejer imperativt förväntar sig att killen bjuder oftare än vad tjejen själv ska göra. Låt säga att killen tjänar i månaden men tjejen Borde inte tjejen betala då?

Man tycker ju det men ändå så tar det emot inom mig att bli bjuden. Enda gångerna det inte tagit emot att bli bjuden är mina två senaste tjejer som båda var miljonärer, då är det bara rätt hehe Nu kan tjejer säkert säga att killar alls inte behöver bjuda, inte alls behöver köpa blommor, inte alls behöver hålla upp dörren med mera.

Men jag tror er inte. Om inte en kille uppför sig som en gentleman definierat enligt det "gamla" systemet så kommer ni inte gilla honom. Man undrar ju hur man ska vara för att få tjejer nu för tiden. Trots allt snack om jämställdhet så är det ändå de tjejer jag är kaxigast emot som vill ha mig mest. Och det kan jag bara vara mot de tjejer som jag faktiskt inte gillar Världen är bra underlig.

Det börjar bli skittrist och tröttsamt nu Så kan kanske ni förklara varför det verkar så svårt att följa reglerna? De flesta i JÄIF följer vad som sägs, fast ni kanske inte gillar det, men ni har min respekt och tacksamhet för att ni respekterar min utgångstanke och dröm om vad sidan skulle tjäna till.

Kalle, du skrev ett inlägg där du ifrågasatte varför jag raderade ditt inlägg som visst var konstruktivt och bra. Det handlar inte om att jag tar bort "dåliga" inlägg. Men är det så att du inte är feminist, så hör inte dina inlägg hemma där. Jag måste vara konsekvent. Jag kan liksom inte godkänna att vissa inlägg som är "bra" står kvar, medan jag tar bort de jag tycker är dåliga.

Då gör jag mig verkligen skyldig till åsiktsradering. Vad gäller feministiska inlägg finns det flera jag inte håller med om, men jag raderar dem inte för det. Jag vill öppna upp en diskussion mellan feminister, det är vad feminetik handlar om.

Men nu har det gått en tid och det kommer nya personer hela tiden. Jag kan omöjligtvis kolla upp vilka som skriver, och jag sitter i en sits där vissa tydligen tycker det är kul att "jag får gissa om de är feminister eller inte". Piratkaptenen Vad handlar detta om? Vad är det i feminetiks regler som vissa besökare inte förstår? Var nånstans var det otydligt att detta är en feministisk mötesplats? Jag har alternativet att öppna upp alla diskussioner för alla. Vilket innebär att de feminister som är förbannat trötta på att diskutera med ickefeminister det är vi alla och söker sig hit för att diskutera med feminister, inte har nåt för det, utan hamnar i exakt samma sits som på alla andra forum.

Jag har fått flera berömmande och positiva inlägg och mail, från feminister som tycker detta är ett bra initiativ, och att de eftersökt just ett forum där enbart feminister möts. Alltså finns ett behov, och är det så svårt att låta det uppfyllas? Jag har inte alls lust med att sitta här som en censurgubbe. Jag finner det engagerande och intressant att diskutera både på JÄIF och i feminetikdelen.

Men är det så svårt att låta de feminister som vill diskutera med feminister göra just det? Jag vet att många känner att de har massor med fina invändningar, och då går det ju bra att skriva det, på anvisad plats. Jag vet att de flesta här inne respekterat hur jag lagt upp det, och jag tackar för det.

Men samtidigt känns det helt absurt. Skall jag behöva tacka för att de önskemål jag satt upp på MIN sida efterlevs? Jag börjar iaf bli riktigt trött på att sitta och radera inlägg. Så jag ber nya besökare ännu en gång att respektera forumens indelning. Det tar alltför mkt energi för mig att sitta här och sålla och kolla igenom, det hade jag inte alls förväntat mig när jag skapade feminetik.

Då förväntade jag mig att personer som kommer till en sight som basunerar ut "feministisk mötesplats" är kapabla att tänka "hmm jag är inte feminist. Denna sight är inte till för mina behov". Istället är det flera personer som fullständigt skiter i vad jag vill att sidan skall vara, som skriver för fullt ändå i forumen. Det känns nästan som sabotage. För jag sitter ju i den knepiga sitsen att jag inte vet om en ny signatur är feminist eller inte, så jag kan inte bara tokradera på känsla.

Alltså har jag tagit för givet att de personer som skriver i feminetikdelen redan läst reglerna, och redan anser sig vara feminister. Men så efter två tre veckor kryper det fram från samma signaturer "nej jag har inte tagit ställning". Men om du inte tagit ställning människa, så är inte feminetik sighten för dig!

Jag är ledsen, men då får du söka information och fakta och diskutera på annat håll. Vad har gått fel? Vad skall jag göra? Om inte JÄIF används till det det skall, så är det ju lika bra jag raderar det också. Detta eftersom feminetik är en hemsida på feministers villkor, inte på ickefeministers.

Så därför skiljde jag forumen åt. Men om folk ändå skiter i JÄIF som sagt, så får jag väl radera det. Det fyller ingen funktion om ickefeminister ändå tycker att de har nåt att göra i feministers diskussioner, om de tycker att det känns bra att totalt köra över andras önskemål.

Jag är ingen oresonlig elak människa. Men feminetik ÄR feminetik och således måste även jag följa de villkor jag själv satt upp. Ni som är stammisar här nu och följer reglerna, tycker inte ni det funkar? Fyller inte er närvaro här nåt behov hos er? Det borde ju fungera att ha två separata forum jämsides.

Jag menar, eftersom vissa av er följer det, varför kan inte resten? Är jag totalt oförståelig? På vad sätt skiljer sig då detta forum från övriga forum? Jag är trött och arg och skitless på detta. Skall det vara så jävla svårt att följa enkla uppsatta regler? Eller är det kul att sabotera? Får folk en kick av det eller? Jag tycker inte det är det minsta kul. Jag får väl vädja till folks goda vilja. Respektera att feminetik är vad det är. Och observera att detta utspel INTE gäller er som respekterar de regler jag satt upp.

Till Sandra, du som skrev i "Tycka" och undrade hur du skulle få din pojkvän att ta ställning i frågan om jämställdhet: Jag skrev ett inlägg med förslag. Josefine plockade bort det, och hon har förklarat varför.

Men nu är jag nyfiken på ett par saker. Hann du läsa det? Vad tyckte du om det isåfall? Tyckte du att det var värdefullt att få en killes syn på saken? Eller tyckte du bara att jag klampade in i något som jag inte har med att göra? Jag kom att tänka på en sak just som jag skulle trycka på "Sänd". Detta kan förmodligen, eventuellt, kanske, troligtvis tolkas som ett försök att "sätta kniven i ryggen" på dig, ett insinuant sätt att kritisera dig och fina regler.

Men det är absolut inte min avsikt. Eftersom signaturen "alice" tyckte det det var ett bra förslag, så är jag bara nyfiken på vad Sandra tycker för det var ju ändå hon som ställde frågan. Tack för att du censurerar, hoppas det känns bra när du utnyttjar dina fascistoida rättigheter. Så det var väl en jädra tur att jag raderade hans inlägg då om det är såna åsikter som döljs under hans resonemang.

Det är så underligt egentligen Jag vet att detta INTE på nåt sätt är representativt för alla män, men jag som feminist drar vissa slutsatser av detta beteende. Signaturen känner sig oerhört kränkt av att det är jag, en kvinna, som har makten på detta forum att avgöra om hans åsikter är relevanta eller inte. Då jag använde min makt att radera hans kränkande inlägg som inte på långt när liknade detta men var illa nog fann han att det bästa sättet att straffa mig på var att skriva en kränkande text om kvinnor, som dessutom har starka sexuella anspelningar.

Vad handlar det om? Vad är det som gör att då kvinnor "straffas" av vissa patetiska små ursäkter till mansspillror så anspelas det på sexualitet och träldom under manlig makt? Någon som ser några kopplingar? Sånt här skit vill jag inte ha på sidan, men jag låter det stå kvar ändå här, för att illustrera de kränkningar som kvinnor kan utsättas för, enbart baserat på att de i ett sammanhang har mer makt än en man, och för att ni skall få se ett prov på att det faktiskt är nödvändigt att radera vissa inlägg, för att öht kunna föra en diskussion.

Denna signatur var alls inte intresserad av att föra feministiska diskussioner, utan var främst ute efter att kränka feminetiks läsare. Varför kände du så? Som man så känner jag det som att du betedde dig som en hora, på ngt sätt.. I dagens Sverige ses all sned könsfördelning som ojämställt. Är inte det konstigt? Om allas frivilliga val leder till ett förhållande är det då inte mer förtryck att tvinga folk vilja annorlunda bara för att det på papperet ska se fint ut med ?

Det riktiga klavertrampet sker ju snart i "debatt" där en kvinna menar att ENDA anledningen till att kvinnor vinner färre pris är för att de är kvinnor. Själv tror jag att könsfördelningen på priserna har att göra med könsfördelningen på forskarkåren i de olika ämnena.

Det enda konstiga priset jag inte förstår är litteratur och ekonomi. I litteratur borde fler kvinnor vinna även om jag nu tycker att all finkultur stinker plus att borde nån få det priset så borde det vara Springsteen ; Och ekonomi är ingen vetenskap hehe. Men vad tror ni. Vad är jämställdhet för er och beror all sned könsfördelning på förtryck eller beror det på allas frivilliga val? Tänker närmast på könsfördelningen över föräldraledighet.

Där vore det ju mer förtryck att tvinga familjerna till eftersom familjerna tydligt vill ha bestämmanderätten själva. Det blir aldrig som man tänkt sig Läste en artikel igår: En man i en mindre stad i sydsverige hade varit ute på krogen och fått med sig två kvinnor hem.

Han var tydligen intresserad av lite okonventionell sex, så han hade plockat fram ett par handbojor och frågat kvinnorna om de ville kedja fast honom. Enligt artikeln så var de lite tveksamma först men efter lite övertalning så gick de med på det och kedjade fast honom i sänggaveln.

Men till hans förskräckelse och förvåning? Efter polisanmälan har de tydligen hittat bilen och den ena kvinnan, medan den andra nu är efterlyst. Nu tänkte jag följande. Om det nu blir rättegång, tror ni att kvinnorna kan försvara sig med att "Han var ju med på det! Jag menar, som parallell till Tumba-fallet.

Vad vi vill, är du säker på det? Javisst, vad ni vill! OK, då tar vi bilen och drar, för du sa inte att vi inte fick göra det. Hur skulle vi kunna veta att det inte var så du menade Ni undrar varför era inlägg blir raderade, men på ert forum så blir man avstängd om man skriver för mycket. Dessutom ifrågasätts varför inläggen är av så skiftande kvalitet, och därefter dras på antisvis slutsatsen att Mira är flera personer, pinsamt så det förslår.

Här blir ni raderade för att ni inte följer reglerna, varför stänger ni av feminister på www. För att de säger vad de tycker och gör det FÖR ofta för er smak. Tack men nu har ni visat vad ni är för några Det jag gillade var hans ord om att bilderna ger killar en "skev bild på hur tjejer ska se ut".

Gillar det för 1 Ska han bestämma vilken syn på tjejer som är skev? Läste i dagens aftonblad att man nu vetenskapligt har räknat ut skillnaden på arvmassan hos en människa och en schimpans. Är nyfiken på hur feminismen ser på dessa ämnen. Hur motiverar man i så fall detta, och vad innebär det i sin förlängning? Det är ungefär vad jag vill ta reda på, så ge mig gärna ett par åsikter.

Har beslutat mig för att prova det här forumet ett tag, nu när man faktiskt fick plats utan att vara feminist. Hoppas någon orkar läsa vad jag skriver. Hur sjuk får media egentligen bli? Sånt här gör mig så förbannad.

Det gör att man tappar förtroendet för ALL feminism i vanlig media. Man får nästan känslan av att någon eller några får en kick av att håna och förnedra män i media. Särskilt flickorna riskerar att dö tidigt och drabbas av sjukdomar och socialt elände, om den siffran inte minskas drastiskt, menar FN-organet Unicef i en rapport som presenteras i många huvudstäder inklusive Stockholm på torsdagen.

Sverige, Nederländerna och Tadzjikistan rapporterar att procent av barnen går i skolan medan Somalia i andra änden av skalan redovisar elva procent.

Asien och Afrika söder om Sahara är hem för de flesta av de 65 miljoner flickor som inte går i skolan. För att jag tror att smarta människor väljer att kalla sig humanister och förespråkar ALLAS rätt till jämställdhet, oavsett kön eller färg. Sån är jag, take it or leave it. Har sett en del inlägg här om att män skulle vara våldsammare än kvinnor etc Tror väl att det kan stämma om man bara räknar fysisk våld. Däremot inte om man räknar utfrysning, skitsnack etc.. En del psykisk misshandel jag sett kvinnor emellan får mig att baxna.

Den är egentligen lika aggrewsiv som fysiskt våld, men i ett modernt välfärdssamhälle får den inte de konsekven ser den egentligen skulle fått. Tänk om en grupp kvinnor på stenåldern skitsnackar en annan kvinna så till den milda grad att hon blir utfryst ur flocken?

Den förtalade kommer med säkerhet att gå under om hon inte hittar en annan flock som tar sig an henne. För att inte tala om när kvinnor går in för att sabba en mans liv med tex falska våldtäktanklagelser.

Det är i mitt tycke minst lika aggresivt som att slå in panbenet på någon. Tyckte man kunde se exemepel på ett typiska feministiska felsteg när i några av josefins kommentarer till några av filmerna hon rekommenderar. Speciellt Lust och Fägring stor och Swordfish. Flera scener i Swordfish kallar hon förnedrande. Troligen mot kvinnor menar hon. Vad syftar du på? Helle Berrys nakna kropp? Det roliga är att du inte ser allt utspel av våld från män som icke förnedrande mot män. Men sanningen är ju att man ser det man vill se.

Inget är förnedrande i sig, du har allt i ditt huvud. Och i lust och fägring stor menar hon att det är helt otroligt att kritikerna helt kunde bortse från hur illa behandlad Lagerkrantz roll är. Jasså, för att hon är kvinna eller för att hon är den äldre i relationen? Själv tycker jag inte hon blir illa behandlad i den rollen och jag kan tänka mig hur det hade sett ut på den feministiska scenen om en 45 årig man hade sex med en 16 årig kvinna.

Barnporr hade era röster skallat. Om hon nu fick ta mer skit som den rollen så beror det enligt mig på att hon är den äldre och ska därmed vara den ansvarsfulla i relationen. Otrohet som feminister ang Alla älskar alice sa var typiskt män, att lämna sin fru för ung tjej.

Men nu gjordes det tvärtom och ingen kommentar från feminist håll om det. Vad är min poäng? Jo, att ALLA kan se vad de vill se. En feminist kan se bevis på patriarkatet överallt, så även i film.

Vore intressant att höra någon feminists kommentar. Särskilt kring articklarna om misshandlande kvinnor. Mona Sahlin sa i Aftonbladet "Om man tänker så, degraderar man feminismen till en ideologi bland alla andra som ska kämpa mellan partierna i riksdagen om en plats. Jag tycker fortfarande den rätta strategin är att feminismen är överordnad alla ideologier, och måste ingå i tankesättet hos alla som påstår sig vilja synliggöra eller förändra maktfördelningen i ett samhälle.

Feminister vill tvinga på feminismen som Sovjet tvingade på folk kommunismen. Feminism ska bli överideologi och statsideologi till vilket pris som helst tydligen.

Så odemokratiskt som det bara kan bli. Hur mycket vänsterliberal det är så jag kallar mig jag än är så skulle jag aldrig vilja att mina egna åsikter blev statsideologi utan jag vill tvingas kämpa på den demokratiska spelplanen bland alla andra.

Så ska det självklart vara i en demokrati. Har någon annan här haft tillfälle att läsa detta verk? Förklarar mycket av dagens feministiska Moment22 mentalitet. Rekommenderas som en motpol till de politiskt infekterade verken "Under rosa täcket", "Fittstim" etc. Boken tar upp exempel efter exempel på hur "respekterade" media feminister slår logiska kullerbyttor och säger mot sig själva. Jag skrattade från sida ett, och blev faktiskt ledsen när boken var slut.

Vad menar du med att du anser att "heterosexualitet är en social konstruktion"? Detta begrepp blir jag inte klok på. Vad innebär "feministiskt självförsvar"? Pungsparkar, att skrika "NEJ" högt, Sätta gränser? Eller allt detta i en kombination? Feminism handlar väl om jämnlikhet? Men "feministiskt självförsvar" verkar handla om separatism mer än något annat, eller?

Det kanske låter konstigt, men det har visat sig att bästa sättet att minska våldet i en grupp är att skicka de våldsamma elementen på självförsvarsträning och inte de utsatta. An effective approach to violence prevention: This study replicated and extended the design and outcome measures of several small studies. In these studies, juveniles at high risk for violence and delinquency showed decreased violence and positive changes in psychological risk factors after being required to take a school-linked course in traditional martial arts.

In the present study, 60 boys in a large urban middle school were required to take a traditional martial arts course in their school. They were paired on problematic behavior profiles and assigned to a treatment group or to a wait-list control group.

Thirty classes, three per week 45 minutes each , were taught by a master of Koga Ha Kosho Shorei Ryu Kempo and his assistant neither was a public school teacher. Results are reported here for 14 variables from the following measures: The treatment students improved over baseline on 12 variables, while the controls improved on 5 by small amounts and deteriorated from baseline on 8, including teacher-rated violence.

There were significant differences between the groups on self-reported happiness and schoolwork and on one measure of attention. After controls took the course, their scores resembled the postcourse scores of the treatment group. Importantly, the control group's increase in teacher-rated violence was reversed. Both groups were then pooled to compare baseline and postcourse teacher ratings. Their scores improved significantly in the areas of resistance to rules, impulsiveness, and inappropriate social behavior.

There was also improvement in regard to violence, but the change in scores was not statistically significant. Follow-up on teachers' ratings showed that improvement remained, and in some cases increased, four months after completion of the course. Interestingly, all 6 permanent expulsions were among the control group students who had not yet taken, or had only begun taking, the martial arts course.

Och varför denna ovilja att gå till botten av problemen? Det är inte personerna som utsätts för trackaserier det är fel på. Utan de som utsätter andra för detta. Åtgärder borde således riktas mot de som är förövarna.

Cementerar inte "feministiskt självförsvar" könsrollerna? Med kvinnor som offer och män som förövare? Och är det inte då konstigt att det feministiska Vänsterpartiet förespråkar det? HM reklamen har tagits upp av media som en bidragande orsak till objektifieringen a kvinnor i vårt samhälle. Må så vara, men slår man på TVn så ser man musikvideo efter musikvideo med lättklädda damer dansandes med fullt påklädda män. Ofta representerar dessa män också en kriminalitet i form av droger, hallickar, vapen etc.

Kan det vara så att dessa musikvideor har en större "impact" på dagens ungas beteende än vad HM-reklamen någonsin kommer att ha, men det är inte PK att klaga på musikvideorna? Studerar man dagens unga både killar och tjejer i Sverige, så ser man hur de tydligt försöker efterlikna sina idoler i musikvideorna. Både till kläderna och hur de talar.

Så varför inte till beteendet? Jag gjorde en liten undersökning och kom upp med följande: To examine portrayals of violence in popular music videos for patterns of aggression and victimization by gender and race. Differences in the genders and races portrayed as aggressors and victims in acts of violence. Among the acts of violence, the music video's main character was clearly the aggressor in Male gender was significantly associated with aggression; aggressors were This relationship was influenced by race.

Controlling for gender, racial differences were significant among males; A logistic regression model did not find direct effects for gender and race, but revealed a significant interaction effect, indicating that the differences between blacks and whites were not the same for both genders. Males and females were victims with equivalent frequency, but males were more than three times as likely to be aggressors. Compared with United States demographics, blacks were overrepresented as aggressors and victims, whereas whites were underrepresented.

White females were most frequently victims. Music videos may be reinforcing false stereotypes of aggressive black males and victimized white females.

These observations raise concern for the effect of music videos on adolescents' normative expectations about conflict resolution, race, and male-female relationships. Varför tas inte detta upp i debatten? Ungdommar i Sverige ser samma musikvideos som ungdommar i USA. Förespråkar dessa videor sexism så följer ungdommarna efter och antar ett sexistiskt förhållningsätt. Att det ställs irrelevanta frågor i domstolar kan nog konstateras.

Likaså att det ställs relevanta. Feministerna tolkar vissa frågor om klädsel i våldtäktsrättegångar som att kvinnan får skylla sig själv även om hon blev våldtagen. Motfeminister är lite skeptiska till detta förklaringsett och undersöker möjligheten att irrelevanta frågor ställs av försvarsadvokater för att få sin klient frikänd. Möjligheten finns också att vissa frågor om till exemoel tidigare sexuella vanor kan vara relevant om ord står mot ord.

Alternativet vore att lägga ner rättegången. Finns det något rättegångsprotokoll där det står i domslutet ungefär att: Vi anser det styrkt att kvinnan blev våldtagen men eftersom hon bar kort kjol får hon skylla sig själv. Eller finns det något protokoll där ovanstående insinueras? Finns konkreta citat från domar? Man hör ofta i Sverige idag: Jag läste någonstans att de som är mest sjukskrivna är unga tjejer år som bor i storstäder och saknar barn.

Det är även denna grupp som konsumerar mest antidepressiva medel. En enkel slutsats är att unga tjejer inte klarar den "manliga" arbetsmarknadens stress på samma sätt som män. Men det låter för enkelt. En annan slutsats är att män mår lika dåligt men det tar sig andra former än sjukskrivningar etc.

Kanske alkoholmissbruk eller porrkonsumption? Eller så saknas de socialaskyddsnäten i storstäder. De flesta som flyttar in till storstäder för att söka jobb är unga kvinnor, medans männen stannar kvar i obyggden. Resultatet är ett försämrat socialt skyddsnät som kan fånga upp unga kvinnorna som har problem. Jag har även hört att det ställs högre krav på kvinnor än det gör på män.

Kvinnor skall inte bara lyckas med karriären utan även vara framgångsrika på en massa andra områden som tex att de ska se snygga och friska ut, ha en framgångsrik partner etc.

Om det stämmer hur bryter man ett sådant mönster? Vad har ni för funderingar? Detta är ett stort problem som kostar massa stålar! I dagens aftonblad bevisas det återigen att feminister i gemen ta mig fan inte använder hjärnan till att tänka med.

Grova ord men jag är riktigt upprörd. Mats Gellerstedt, en författare sa följande om unga kvinnor och författare. De talar i egendomlig stackaton som språkvetare borde forska i och krydda sin dialog med de läskiga Lidingö-iiina som av någon anledning gjort comeback" Vad tror ni feminister svarar? Det gör ju jämt så. Belinda Olsson säger "Han och hans gelikar får väl inget ragg längre". Skulle man kunna skriva likadant om tjejer? Men Birgitta Olhsson tar priset.

Mannen jag är gift med till exempel tar det som självklart att vi delar på föräldraledigheten och hushållsbestyren" - Äh jag bara undrar, pratade inte mats om språkvård? Han har ju inte sant ett ord om hur man ska dela ledigheten.

Antingen så har hon ingen hjärna eller så leker hon dum. T ex på fotbollsgalan så fick ju damerna nästan mer uppmärksamhet. Men är damfotboll egentligen stort? Vad är då problemet? Jo, att tjejer INTE gillar fotboll. Sålänge damfotbollen är beroende av att killar OCKSÅ går o ser damfotboll i lika stor utsträckning som man ser herrfotboll så kommer damfotbollen aldrig bli stor.

Men är det så feminister ser det? Nej, då beror allt på en manlig konspiration som hindrar folk från att se matcherna. Kan man bara inte enas om att fördelningen av makt, pengar, uppmärksamhet kan vara olika även i en jämställd värld? Huvudsaken är den tillkommit på ett rättvist sätt.

Detta med våld i ett förhållande mellan en kvinna och en man skapar en hel del rykten och myter. En fråga som många ställer sig är: Är det vanligare att våldet riktas från mannen mot kvinnan? Nja det finns en diskreptans i detta resultat beroende på var man letar efter sitt svar. Om man söker efter svar i brottsstatistiken hittar man att det i större utsträckning är fler män som slår kvinnor än det omvända.

Men är det verkligen så? Är det en bild av hur verkligheten är? Nja, det är en bild av verkligheten, men inte hela verkligheten. Forskarna har genomfört utfrågningar av heterosexuella par och kommit fram till att våld från både män och kvinnor riktade mot en partner är ungefär lika vanligt: The social learning theory and feminist theory were the theoretical frameworks used to guide this study.

The final sample included students boys and girls in public high schools in the Los Angeles area. The data revealed that gender differences are not significant to the total dating violence experienced. Males reported physical abuse e. Are the predictors different for males and females?

O'keefe M, Treister L. Man kan nog säga att oberoeende av kön så är våldet ett uttryck för att försöka kontrollera sin omgivning.

För det första så korrelerar våldet med lägre socioekonomiskstatus och allehanda missbruk: Adolescents from lower socioeconomic backgrounds were more likely to report dating violence than youth from higher backgrounds. Dating violence was associated with dieting, binge and purge behaviors, cigarette smoking, alcohol consumption, drug use, suicidal thoughts, depression, and poorer self-esteem for both genders J Gend Specif Med.

Dating violence among a nationally representative sample of adolescent girls and boys: En människa måste känna att den har kontroll över något i sitt liv, så när ekonomin, jobbet etc är utom kontroll så får personer omgivningen agera kontrollobjekt.

Gäller båda könen Men varför syns då männens våld mot kvinnor mer i brottsstatistiken och debatteras mer i media? Då våld mellan könen är lika vanligt åt båda hållen? Män är generellt fysiskt starkare. Skadorna blir blir större.

Sjukvård måste uppsökas och en anmälan görs i samband med detta. Många män anmäler inte övergrepp. De är passiva och gör ingenting då de utsätts för övergrepp: Overall, the most common responses to physical aggression in a dating relationship were aggressive action e.

Females were more likely to fight back than were males. High school students' responses to dating aggression. Våldet i heterosexuella parförhållanden är inte ett utryck för "mäns strukturella makt över kvinnor" det är en korkad och grov generalisering med politiska syften. Våldet i heterosexuella parförhållanden och generellt , är således ett utryck för "människor brist på kontroll och frihet över sina egna liv i dagens samhälle".

Många av oss antifeminister är det just därför vi upplever oss kränkta av feministers ibland könsrassistiska budskap. Vi utmålas som förtryckare på olika sätt, och till och med vår sexualitet kan smädas offentligt av feminister, oftast indirekt men ändå tydligt. Man kan konstatera att många oskyldiga män råkar illa ut på grund av feminismen. Hur stor är egentligen risken för att mycket av det kvinnoförakt som finns i samhället egentligen är en form av vedergälning för detta?

Att kvinnor diskrimineras på grund av män som känner sig kränkta av feminister, och som diskriminerar sjäva för att hämnas mot samhällets mansfientlighet som de har svårt att protestera mot. Jag tycker att det är en ganska intressant fråga, för om det är så så finns det onekligen orsak för feminister att vårda sitt språk och undvika att anklaga oskyldiga män.

När jag började som antifeminist var jag definitivt inne i tankesättet om vedergällning. Jag upplevde ett könskrig som där båda sidor för länge sedan mist respekten för vanliga män och kvinnor som drabbades "för den goda saken".

I hat över den feminism som drabbat mig ville jag hämnas mot kvinnor i allmänhet, för feminister hade ju aldrig brytt sig om huruvida jag var en förtryckare eller ej; jag var man, altså fiende. Vid några tillfällen gick jag in på en kvinnofrids site www. Visserligen hade den siten också den vanliga könsrassismen mot män mäns våld mot kvinnor etc , men det var även i ren hämnd som jag ville såra och demoralisera så mycket som möjligt bland kvinnolägret.

Jag har också flera gånger tänkt på att man kategoriskt borde vägra att arbeta med kvinnor, eller om man har den positionen: Kategoriskt vägra anställa kvinnor.

Bara som protest mot feminismen. Varför ska vi bara ha civila offer på den ena sidan i könskriget? Numera tror jag personligen inte att vedergällning är någon bra metod. Det är för svårt att få feminister att inse sambandet mellan deras rassism och den vedergälningsrassism som riktas mot kvinnor. Jag tror att det är bättre med diskussioner och fakta. Men samtidigt är det mycket mer lockande att gå vapnets väg, att verkligen hämnas. Om jag skulle bevittna sexism mot kvinnor så är det inte säkert att jag skulle ingripa.

Hur många av er som är antifeminister här har kännt lust till vedergällning även mot kvinnor och inte bara feminister? Kan man anta att flera män ute i samhället känner lust till det, även om de kanske inte är helt medvetna om den? Jag kan redan föreställa mig kvinnors och feministers förfärade reaktioner på ett inlägg som detta. Jag kommer att kallas för diverse tillmälen, men försök att ge en vettig kommentar på det istället. Försök att motbevisa min fördom om att kvinnor bara blir hysteriska när de upplever att de blir angripna.

En annan fråga är om hotet om vedergälning behövs för att fanatiska feminister ska lyssna på mäns berättelser? Hur ska man få feminister att inse att deras kategoriska angrepp på män ställer till oerhört med skada? Främst riktat till de som tror på denna teori Josefine? Jag tror mig förstå vad teorin går ut på, nämligen precis vad det låter som, dvs: Könsbeteenden är på intet sätt medfödda.

Alla beteenden som skiljer pojkar från flickor har lärts in, och är inte påverkade av kön. Jag utgår från att teorin inte lutar sig på någon religion eller liknande. Vi utgår från att teorin stämmer, och följande fråga dyker upp. Alla djurarter, från myggor till fåglar till vargar till apor, har uppenbara skillnader i beteenden för honor och hanar.

Medfödda könsroller, om man så vill. Varför och när har de då försvunnit då aporna utvecklades till människor? Hur besvarar man den? Jag tänkter inte försöka övertyga någon om att teorin är felaktig, utan vill bara veta vilka argument som används.

Hade bara tecken att tillgå och den kommer publiceras med replik från skolans feministförening. Vill att andra feminister ska läsa det här så jag får en bild över hur deras repliker kan komma att se ut. Jämställdhet på feminismens villkor Jämställdhet har idag blivit något som endast får definieras av feminismen vilket fått resultatet att orättvisor mot män nonchaleras. Målet med jämställdhet har blivit kvinnligt välmående och inte rättvisa.

Det får förståss konsekvenser även i universitetsvärlden. Kvinnor är överrespresenterade överallt förutom på de tekniska utbildningarna. Vad tror ni Sverige väljer att se som problem?

Männens totala minoritet på högskolor eller kvinnans frånvaro på de tekniska utbildningarna? Hoppas ni svarade det sistnämnda. För trots rapporter om att killar halkar efter i skolan och att färre killar studerar vidare så är det kvinnors problem man diskuterar.

Sverige tillhör den tredjedel av länder där resultatskillnaderna är som störst i läsförståelse mellan pojkar och flickor, till flickornas fördel.

Fler pojkar än flickor avstängs från skolan. Fler är kvarsittare och hoppar av skolan. Det är tre gånger vanligare att pojkar deltar i särundervisning och fyra gånger så vanligt att de får diagnosen hyperaktiv. Är detta det du får höra?

Nej, du får höra att killar tar tjejernas plats, får mest uppmärksamhet och gynnas av läraren. Till tjejernas fördel uppenbarligen. Hur försöker man då motverka sned könsfördelning?

I dalarna har man ett projekt endast riktat mot kvinnor, målet är att få in fler kvinnor på tekniska fakulteten. I Linköping har man startat ett mentor projekt där studenter kan ansöka om att få en mentor i sitt ämne. Problemet med feminismen är att de i patriarkatsteorin utgår från manlig överordning vilket leder till att de är blinda för manlig diskriminering och kvinnlig överordning. Jämnkönsfördelning är för feminismen endast viktig att uppnå i de fall kvinnor är i minoritet.

Feminismen ser kvinnlig underrepresentativitet som tecken på förtryck medan killars frånvaro beror på frivilliga val. Det är som ordföranden för ett kvinnoförbund sade: Mot många ur många olika grupper.

Om patriarkatet finns så måste det vara världens sämsta omhändertagande förening. Alltifrån sin lön, hur man bor, vart man reser, vad man pluggar till vilken partner man har beror på egna val. Det är dock ingen motsättning till viljan att vilja förbättra t ex arbetsmarknadens villkor. Men att gnälla för att man har låg lön när man INNAN man utbildade sig till det yrket visste att yrket har låg lön tycker jag är patetiskt.

Det är bara att sluta eller utbilda sig till nåt annat. Att ha som mål jämn könsfördelning i sig är merförtryckande än att inte ha det. Låt samhället bli summan av allas frivilliga val istället. Den könsfördelning som uppkommer då är den riktigt jämställda.

Att inte veta var det privata börjar och offentliga slutar är ett vanligt feministiskt felsteg. Om jag har hjälm, har gruppsex, är hemma med barnen, dricker alkohol, festar varje helg, kollar på tv varje dag, tittar på porr, ställer upp på porr är PRIVAT.

Men sjukvården, att alkolister inte ska köra bil, EMU val, skolan, arbetsmiljön, bostadsregler eller för den delen lagen är offentligt. Skulle kunna skriva mycket mer men kommer inte på nåt mer För det första så utgår jag från att "våldtäckt" är en regelrätt sådan i buskarna eller hemmet och inte en person som betalar en prostituerad för sex.

Vissa likställer "att köpa sexuella tjänter" med våldtäckt, men det är en annan debatt. Jag gör denna åtskillnad för enkelhetens skull. Jag förutsätter även att förövaren är man och offret kvinna. Jag utesluter även pedofiler våldtäckt av minderåriga och djursex. För det första, är man så otroligt kåt och vill ha sex till varje pris, så att man beslutar sig för att ta sig den rätten med våld, så borde man väl rimligtvis vara kapabel att genomföra och fullborda det tilltvingade samlaget?

Detta är dock inte alltid fallet! Många våltäcktsmän har svårt att få till en tillräckligt erigerad penis för att kunna genomföra samlaget.

En del ejakulerar aldrig heller. Dessa företeelser korrelerar också med ett ökad våld mot offret. I studien nedan tar de upp denna problematik och tycker sig kunna urskilja en subgrupp bland våldtäcktsmän. Sexual dysfunction is known to occur in a proportion of rapists during the assault.

The most common dysfunctions are erectile insufficiency and absent or retarded ejaculation. The study assessed the incidence and characteristics of assailants' sexual dysfunction reported by 50 victims of rape. In attacks where sexual dysfunction occurred, there was a higher incidence both of intra-rape violence and commissioning of degrading sexual activity and this behaviour was related to the onset of the dysfunction.

It was felt that the pattern of behaviour reported in those attacks where rapists' sexual dysfunction occurred might reflect a typologically distinct subgroup of offender Assailants' sexual dysfunction during rape reported by their victims. Man kan väl drivas av makt och ändå fullborda samlaget. Man kanske tänder på just maktutövandet?

Fler studier har gjorts då de jämför dömda våldtäcktsmän med ej dömda "vanliga" män. De kopplar helt enkelt en blodtrycksmätare till penis och låter personen titta på allehanda filmer. Filmerna kan vara allt ifrån en vanlig "tråkig" konversation mellan en man och kvinna, ett "vanligt" samlag eller en regelrätt våldtäckt.

Sedan jämförs det vad de olika männen tänder på. I denna studie från hittades en skillnad mellan våldtäcktsmän och vanliga män då det kom till peniserektionen när de tittade på våldtäcktsscener med förnedrande inslag, dock ej när det handlade om en våldtäckt utan förnedrande inslag. The sexual arousal profile of a subgroup of rapists with a history of low-level physical violence during their offenses was assessed.

Stimuli consisted of audiotapes with the following five thematic contents: Penile responses were recorded during stimuli presentation using a mercury-in-rubber strain gauge. Data showed no differences between both groups for the rape stimuli involving physical violence. For the rape stimuli involving humiliation, however, the penile responses of the two groups differed.

With those stimuli the average penile response of the rapists was higher than that of the nonrapists Arch Sex Behav. Penile responses of rapists and nonrapists to rape stimuli involving physical violence or humiliation. Institut Philippe Pinel de Montreal, Canada. Så visar inte denna studie ganska tydligt att våldtäckt generellt handlar om makt?

Det finns faktiskt en review-artickel från som sågar artickeln ovan. Phallometric testing with sexual offenders: Queen's University, Kingston, Ontario, Canada. I denna skriver de bla: Several studies have shown that normal subjects can significantly inhibit their arousal by using mental activities to distract themselves, despite a clear indication that they were attending to the stimuli Henson and Laws.

Similarly, numerous studies have shown that rapists and child molesters Avery; Hall; Hall; Laws; Quinsey and Wydra are able to both inhibit arousal to preferred stimuli and generate arousal to nonpreferred stimuli Vidare så har typen av stimulipresentationsteknik visat sig påverka slutresultatet. Dvs om våldtäckten presenteras via bilder, ljud eller video: The stimuli used in studies differ in terms of the chosen modality of presentation i.

While Abel and Blanchard found that videos generated the greatest levels of arousal, it may be that such strong arousal obscures differential responding Tyvärr har forskarna som jobbar med detta inte enats om en standardiserad stimulipresentation.

Så vad säger de då om studien av Proulx J. However, the subjects in these studies and the majority of subjects in Lalumière and Quinsey's meta-analysis, appear to have involved a disproportionate number of sadists. Skillnaden finns om man jämför med en subgrupp hos våldtäcktsmännen, de som tenderar att använda sig av brutalt och sadistiskt våld.

Våldtäckt "kan" vara förknippat med makt. Men bevisen är idag för svaga för att kunna dra några generella slutsatser. Vad som dock bör beaktas är att våldtäcktsmän inte är en homogen grupp. Vissa våldtäcktsmän drivs med all säkerhet av ett maktbehov, medans andras drivkraft är mer diffus och kan ha flera underliggande orsaker.

Så skit i den. Det börjar mer och mer likna ett skyttegravskrig där antifeminister och feminister sitter och försöker pricka varandra, och i mitten har vi det gamla vanliga ödelandet. Önskar dock att fler kunde göra det. Jag gillar att diskutera utifrån nyfikenhet och för att söka förståelse för företeelser som faktiskt påverkar även mitt liv och min vardag, men vissa verkar vara ute på en mission.

Okej att jag kan förstå vissa resonemang som antifeminister har, likväl som jag kan förstå resonemang som feminister har, men ärligt talat, är vissa ute på en mission? Det är lite förmätet tycker jag att vara på en uttalat feministisk site och försöka omvända feminister.

Feminism är något som dessa människor tror på, okej att det finns idioter bland feminister med - precis som överallt annars - men de flesta feminister vill varken dig, mig eller kungen något ont.

De har något som de tror på, en dröm, en ideologi, men inget kan få mig att tro att alla feminister hatar män, vill skjuta alla män och vill ha en värld där kvinnor bestämmer allt. Visst, det finns saker inom feminismen som jag inte gillar. Jag gillar inte en del av retoriken som används. Inte en lugn stund. Gustav Samrelius är född och går fjärde året på Kungliga Konsthögskolan. Gustav Samrelius arbetar med måleri som har beskrivits som hemmagjord minimalism och under perioden 20 okt nov ställer han ut på Galler Lundh Åstrand.

I galleriet visas verket från kl Högis specialinbjudna Mogga spelar sina elektroniska vinylisar tills fingrarna blöder. Easy Pony, mest känd för sin performance och dans inom gruppen Diggapony, har utfört scenkonstkupper, kommenterar scenkonstscenen och ifrågasatt konventioner sedan Your Holy Wisdom http: Tänk skog, en katt, en gren.

En ring, en fisk som simmar efter sin svans, en röd orm som slickar ansikten, indianbjörnar som håller hand. Eld, soda stream power, skönheten i odjuret, dualistiska kollisionskrafter. Det hela blir en helkväll och det kommer att kännas. Jenny Gabrielsson Mares Tisdag 19 oktober Kl.

Inspelat under våren framförallt hemma hos Katharina Nuttall. Nuttall står för inspelning, arrangemang och produktion - kom och se hur fantastiskt det blev! Jenny Gabrielsson Mare har uppträtt bl. För att komma in betalar du en tjuga, för att komma in och gå hem med en skiva betalar du 80 pengar.

Tjuvlyssna kan man göra på www. Hemlig Svartklubb Lördag 16 oktober Kl. Välkommen till en opretantiös prettoklubb där du som vurmar för det gothiska, det svarta, det mystiska, det blippiga, det elektroniska får ditt lystmäte. En person, ett piano. Inte så blippigt men oändligt vackert. Nej, men självklart klär du dig alltid i svart! Blodrött, schackrutigt, döskallar och spets är heller aldrig fel. Vi kör även lördag 13 november och fredag 3 december.

Håll utkik för uppdatering av DJs, liveband och happenings! In every generation there is a chosen one och varje månad är det Hemlig Svartklubb. Du vet att du inte vill missa det! Benny föreläser även runt Hbtq-frågor. Nu har turen kommit till Stockholm. Fredagen den 15 oktober kommer den levande legenden till Högkvarteret för att representera voguingkulturen i sin ursprungliga miljö - klubben.

Paris Is Burning är en dokumentärfilm regisserad av Jennie Livingston, filmad från mitten till slutet av talet. Den skildrar "the ball culture" i New York City och de subgrupper som ingick i den gemenskapen. BROCK är designern som har en karriär som dansare bakom sig och dessutom jobbar som journalist.

Genom att jobba med olika typer av uttryck i sitt skapande sträcker sig BROCKs arbete från mode till konst. Viljan att blanda uttryck kommer från hennes multifunktionella bakgrund samt tron att det är genom fusion av stilar man har minst risk till upprepning och mest chans till att skapa nytt.

Om våra modereferenser försvann eller om vi kanske bara delvis mindes hur vi klätt oss fram till nu, skulle vi då utgå från de trender vi kommer ihåg eller skulle det bildas nya?

Av använda kläder och gamla normer skapas nya metoder och haute couture. Nobody is perfect but everybody is p-fect. Human perfectionism when you try your best. Roses and Beans - gästar högkvarteret i dagarna två!

Torsdag 13 oktober Kl. Med rosiga kinder, flörtiga kroppar, till tonerna av tårdrypande power-ballads dunkar vi huvudet hårt i diskbänken, allt medan vi längtar efter den perfekt sötade tårtan av romantik. Till bords bjuder Tove och Dag in historiska och samtida heteropar som levt, utforskat och utmanat det sociala arrangemanget som kallas kärlek, bl a: Roses and Beans tar endast emot 58 personer per kväll så kom i tid för säkrad plats på föreställningen!

En Bastardproduktion Av och med: Dag Andersson och Tove Sahlin Foto: Onsdag 13 oktober Kl. Irina dansar och Girilal står för musiken i separata uppträdanden med möjliga möten dem emellan. Det handlar om rötter, om att vara sårbar, om att vilja hitta sin plats. Att ena stunden vara trädet som står stolt och starkt till att vara trädet som ruttet söker sig mot marken.

En kväll i folktraditionens anda! Han har fallit i omloppsbana kring dubbelstjärnan live elektroakustisk musik och etnisk musik, lider av vokal högmod och kronisk thereminitis. Med en stark misstanke om att han hittar mest spänning i gränslandet mellan rustik tradition och förfinad abstraktion, har han skrivit och framfört flera stycken utarbetade kring gamla folksånger och elektronisk improvisation.

Girilal hade nyligen premiär för Kallocain — en opera för två röster med Juha Valkeapää, och arbetar just nu med att slutföra Bokonon — ett solo oratorium med elektronik baserat på texter av Kurt Vonnegut Jr. Hon är till största del baserad i Stockholm och har sedan arbetat med mode, textilier och konst. Sedan har Joanna forskat i färgernas symbolik och även färgers effekt på den mänskliga kroppen och sinnet - ur en filosofisk, psykologisk och känslomässig synvinkel.

Forskningsarbetet har resulterat i en serie av konceptuella projekt och experiment. Började nyligen sin forskning i förståelsen av Kimono som klädesplagg och förståelsen kring emotionella stadier relaterat till hemlivet. Projektet kallar hon "This Functional Table" och är en serie av konstnärliga experiment. Onsdag 12 oktober Kl. Men denna kväll utlovas sånger vid pianot med hjärtat utanpå bröstkorgen. Cookie Jar Lördag 9 oktober Kl.

Dj Bernskort och Dj Sing-a-Long kommer slicka er rena med väletablerad rn'b och hiphop hela kvällen lång, och få era götar att skaka som gästerna på Sisqo's shakedown. Mellan vecken av röda sammetsdraperier kommer även Action Jewelry ta form och FÖR DIG förvandla gamla smycken till nya genom magi, fantasi och luzd av fantastiska smyckeskonstnärer signerade Konstfack.

Vi sätter fart redan vid öppning! Dessutom, en live trailer av vår queeraste kärnfamiljs Breans and Roses. The Grand New Opry. Råder bot på en brist. Tar tag i det helt enkelt. Likt originalet The Grand Old Opry — den legendariska live radio showen från Nashville Tenneessee där alla som är något alls inom country uppträder — vill Högkvarterets The Grand New Opry bli country klubben alla längtat efter vare sig man varit medveten om det eller ej, platsen alla som vill vara queer-cowboys, lolita-rodeo sharp shooters, line dancers, country stjärna eller bara bära en cowboyhatt för en kväll samlas.

Annie, född i Willowdell, Ohio, USA, är en av tidernas mest legendariska prickskytt, förmodligen den enda som kunnat träffa kanten på ett spelkort på 30 stegs avstånd likväl som änden på en cigarett i maken Frank Butlers mungipa. Kort sagt red hon snabbare, sköt hon skarpare och var hon tuffare än alla manliga cowboys tillsammans. Se den riktiga Annie Oakley skjuta här: På världspremiären av The Grand New Opry träffar vi dessa cowgirls och cowboys, genom Annas fotografier, bildspel och Anna själv.

Hör henne berätta om mötet med gender outlaws och sexuella freaks, mitt i den miljö en skulle kunna tänka sig att de inte kunde existera. Från Stockholms Linedancers kommer den mest eminenta instruktören för att lära dig de rätta stegen.

Du kan räkna med att bli överraskad. Du kan räkna med att finna din inre hillbilly-redneck-moonshine country identitet.

Du kan räkna med att uppträda för en påhejande publik när du och raddansen gör comeback kl De kommer blanda vilt. Och så mycket mer. Vi återfinns ungefär en gång i månaden på Högkvarteret. Varje gång med ett tema.

Alltid med en cowboyhatt. Torsdag den 7 oktober Kl. De bjuder in aktuella författare för samtal och framträdanden. Semafor lyfter också blicken mot andra delar av världen genom att presentera utländska författarskap på svenska.

Den här torsdagen letar sig Semafor in i stadens och samtidslitteraturens övergivna byggnader, stängda rum och underjordiska gångar. Lämnar romanens hemmavana villakvarter och ger sig ut i det unheimlich. Går det hemliga kulvertar mellan stadsbyggnadsplaneringen och poesin?

Måste historien om flanören alltid följa samma innötta väg? Hur får vi skrivandet att sprawla ut bortom stadens och berättelsens kärna?

Kan vi hitta till litteraturens skyddsrum? Vi presenterar även den kinesiske författaren Huan Yan på svenska, i Anna Gustafsson Chens översättning. Efteråt fortsätter diskussionen i baren. Läs mer om Semafor här: SFK - för dej som vill dansa jämställt! Onsdag 6 oktober Kl. Klubben är för dig som vill dansa jämställt och skapa en mindre nationalfixerad tolkning av nordisk folkmusik. Alla bjuder upp, en dansar med dem en vill och är alltid fri att tacka nej.

Asgrymma spelmänniskor på alla sätt och vis! Eller så kan man hänga i baren och spisa folkmusik och dricka te eller något annat, som en del dricker i barer. Efter det öppnas dansgolvet för alla danssugna! Baren kommer att ha öppet under hela kvällen, och där kommer folkmusik från när och fjärran att spelas av DJ Alexa. Har du inte hört henne förut så passa på, den innerligheten får polskans själ att snurra runt det bästa dansgolvets mittpunkt.

Nina Grigorjeva på harpa är ev på G efter kl 22!!!!! Ta med ett instrument och leta upp någon annan som har gjort likadant och spela fult eller fint. Så länge ni inte tar med ljudstarka slagverk eller förstärkare är det helt o. Grannarna är lite trötta på fest nämligen Schyssta Folkdansklubben Bästa facebook event: A night of pleasure!

Tisdagen den 5 oktober Kl. För oss som tröttnat på att variation är synonymt med trådsmala tatuerade tjejer och unga deprimerade män. Hos Cinema Queer väljer vi filmer med annorlunda utgångspunkt. Där det konstiga, normbrytande uppmuntras och ramar och regler ifrågasätts.

Där film möter musik som möter konst som möter samtal som möter fest. På Cinema Queer, en gång i månaden, i Högkvarterets underjordiska källarvalv. När hon träffar Sofie i simhallen kan hon inte sluta att tänka på henne. Feministiskt försök till alternativ porr av och för kvinnor. Om kärlek, åtrå, längtan och kåthet. Dirty Diaries SKIN En konstnärlig och vacker film om att återförenas, om att kunna nå varandra igen, om att väcka det som är dött. Om beröring och närhet.

Ester Martin Bergsmark, Klipp, Musik: Jag är helt seriös. Jag vill inte göra det för att ta revansch på patriarkatet, även om min fitta är betraktad som ett vapen idag. Jag vill bara göra det. Fever Ray, Screem Club Kl. Vi pratar om vad som utmärker feministisk porr, hur nya bilder av kvinnlig sexualitet kan se ut samt hur viktig formen är för alternativ pornografi.

Lördag 2 oktober Kl. Det betyder regn, snålblåst och heartbreaks. För att verkligen grotta ner oss i den känslan är Högkvarteret förstås inte sena med att bjuda in till Tryckarklubben Tema: Alltså brustna hjärtan, vi körde på en fågel och begravde den och snoriga näsor.

Förutom att du får en ursäkt att dansa tryckare med en massa najsigt folk, låter vi alla gräva ner sig samt dela med sig - på riktigt - av tidigare och kanske nuvarande heartbreaks. Hon sitter vid pianot, lika bedårande och sjukligt begåvad som alltid för att kompa dig när du sjunger tryckarkaraoke för allt vad du är värd.

Sedan kör vi hela kvällen, 1 gång i timmen, levande ljus, piano, stämsång och längst fram du! Vår hostess under kvällen är fröken Hårding. Hon kommer att presentera karaoken, vara en stöttande axel i mörkret, ge betryggande ord från scen samt samla in och framföra era heartbreaks som ni redan nu kan skicka in, anonymt förstås, till elin hogkvarteret.

Att din bror blev ihop med din stora kärlek och att ni nu tvingas fira veganjul ihop? Att du varit kär i Michael Jackson i 14 år och nu är chansen förbi? Klubb Rekonstruktion Fredag 1 oktober Kl. Den består av de farhågor och förhoppningar vi formulerar tillsammans. Denna ömtåliga framtid vill vi under kvällens gång rekonstruera tillsammans med dig! Vi bjuder på ett interaktivt noiceperformance, retrofuturistisk musik och projektioner samt röster från framtiden.

Ställ dig i röstbåset igen och skrik ut ditt hat, din ilska och förtvivlan över den politiska mardröm som råder. Vi hjälper dig att kanalisera dina känslor i ett interaktivt noiseperformance i form av primalskriksterapi. Vi spelar några av de artister som har format vår syn på framtiden: Future Sound Of London med sin drömska ambient och collagetechno, Kraftwerk med sin romantiska modernism och Atari Teenage Riot med sin anarkistiskt visionära digitala hardcore.

Väldigt vackert, väldigt teknologiskt och väldigt framtid! Högkvarteret visar två filmer av den prisbelönte australiske kultregissören Timothy Spanos och bjuder in Spanos själv från Melbourne till Stockholm för att delta i detta event.

Timothy Spanos och Cameron Nugent kommer intervjuas mellan de två filmerna. Det kommer också finnas möjlighet för publiken att ställa egna frågor. På sina nattvandringar i Melbourne möter han allt från bögknackare till transgender-artisten Miss Chrissy. Även i den här filmen får vi återse skådespelare från TV-serien Kvinnofängelset: Onsdag 29 september kl.

Det nystartade förlaget Aglaktuq släpper sina två första romaner och firar detta med högläsning, levande musik, digitalt boksoundtrack och litterär ljussättning. Den ryska sjalen av Anna Vogel är en relationsroman om livet efter skilsmässan. Våld av Karin Ström är en experimentell roman om att tvinga språket till underkastelse. Tisdag den 28 september Kl. Varför blir bullarna större men kaffet mindre? Varför är det lyxigt med en espressomaskin men tacky med kaffebryggare?

Ibland är det svårt att förstå varför vissa saker är lyxigt och andra inte. Liv och Moa guidar dig igenom vardagslyxens djungel. På ett roligt sätt, givetvis. Släpp ut ditt garv - HK: Känns det trist att sittdansa dig igenom en hel kväll? Less på att stampa med ena benet i takt till Håkan Hellström? Högkvarteret bjuder in till Balkanfezzzt med våra husdjs Mracho och Tidholm och balkanbandet Davaj!

Det kommer att gå hett till, det kommer att svänga och det kommer att gunga. Berättelsen utspelar sig och Hitler bobmar Belgrad för fulla muggar. Under tiden förälskar sig Marko och Svarten i samma donna, Natalija, och det bär av mot ett äventyr fullt av bedrägeri, lögner och svek.

Musikvideo- sing-a-long och Mogen-disko! Randy Fredag den 24 september Kl. Den 24 september presenterar vi med stolthet Musikvideo sing-a-long och dessutom nytt för säsongen: Rosa Drömmar tar tag i de äldres utanförskap med Mogen-disko!

Att börja skrida över 30 år, in mot 40 och 50 år, innebär för många att känna sig som mellan två världar. Inte längre ung och snärt, knäna värker, ryggslutet ömmar, och det mesta börjar kännas lite för trångt, lite för varmt, lite för helt enkelt. Men inte heller gammal och sugen på att fastna i soffan framför TV: Rosa Drömmar hävdar att detta utanförskap är värt att utmana.

Inte längre ska vi bli bortputtade från dansgolvet, eller känna att våra höfter inte svänger lika snabbt som alla andras. På Rosa Drömmar, en kväll i månaden på Högkvarteret, är det disko för alla över 25 år. Var tog de vägen egentligen? Vi hedrar musik-videon genom att bjuda på allsång till de bästa som vi sett genom åren.

Vår konferencier Sailorboy håller i sånghäftet när han tar oss med på en allsångsresa där vi alla får skråla med till de finaste, festligaste och knäppaste musikvideosarna! Halvtimmes pauser portioneras ut för tid att att fukta sångstrupen.

Runt elva snurrar vi igång diskokulan och våra house-DJ: Vill du ha information om Qlub Rosa Drömmar skickad till dig? Gå med i vår klubb på Facebook eller skicka ett mail till qlubrosadrommar[at]gmail. RANDY is about the people close to us and the people we have yet to meet. It is a celebration and critique of the queer arts. It is feminist and vag-centric because that is a perspective we want to support. Wiest, iO Tillett Wright.

Capricious Broadway Brooklyn, NY becapricious. Gubbkväll möter Tantafton Torsdag den 23 september Kl. Det är hög tid att Gubben och Högkvarteret får möta sin andra hälft, andra sidan av samma mynt — sin tvilling — Tanten.

Detta gör vi genom att hylla en gubbe och en tant. Leonard Cohen och Joni Mitchell. När det visade sig att det var hög tid för att gubben och tanten skulle återförenas och mötas på nytt ställde vi oss frågan - vilken gubbe och vilken tant ska vägleda oss alla i detta magiska möte?

Vår utgångspunkt blev i texten. Texten ledde oss till Joni och Leonard. Till ett geni och dess avbild. En känsla de delar. En dimma som flyter från Joni och kan förnimmas hos Leonard. En tant och en gubbe och samtidigt varken gubbe eller tant. Varken musiker eller poet.

Varken nu eller då. Konserten är en klassiker, där Joni Mitchell framför låtar från hela hennes karriär, till en backdrop av sina egna målningar. Eli Levén och Nina Jeppson, två textkonstnärer med en fallenhet för sceniska skeenden, greppar texten i musiken, orden bakom och framför Cohen och Mitchell. Eli Levén har bland annat författat "Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats", förra årets kanske bästa debutroman. Nina Jeppson har bl. Hon är just nu aktuell i Händelse: I sin tolkning till kvällens huvudpersoner utlovar hon lika mycket bas i rösten som Joni svarar för falsett.

Dessutom står husgubben Ebba med gäster för musik, skivor och annat gott i skivbåset hela kvällen. Vi kommer tolka ord, spela musik på scen och i skivspelare. Vi kommer klä upp oss som gubbe eller tant fritt tolkat. Vi kommer dricka rökig whiskey eller sött portvin. Vi kommer äta gubbröra på knäcke och småkakor med glasyr. Vi kommer komma dit och även du! Missa inte detta fantastiska tillfälle att svänga höfterna tillsammans med oss och dina vänner.

Priset för att vara med på en kurs, eller två, är 40 kr. På våra kurser lär sig alla både att föra och följa. Om en vill bli uppbjuden, bjuda upp eller fråga om steg och turer under kvällen så finns det alltid flera personer s. Mat och dryck finns att köpa i Högkvarterets fantastiska bar med ekotänk. Sketchy's där vi reser till drömmarnas land.

..

Guardians Of The Galaxy. Hening Mankell - Danslärarens Återkomst. High School Musical 2. I Know Who Killed Me. I Taket Lyser Stjärnorna. I Väntan På Bättre Tider. Irene Huss - Guldkalven. It's A Boy Girl Thing. It's All Gone Pete Tong.

James Bond - Casino Royale. James Bond - Quantum Of Solace. James Bond - Skyfall. Johan Falk - - Livvakterna. Johan Falk - - Vapenbröder. Johan Falk - - National Target. Johan Falk - - Leo Gaut. Johan Falk - - Operation Näktergal. Johan Falk - - De Fredlösa. Johan Falk - - Spelets Regler. Johan Falk - - De Patrioterna.

Johan Falk - - Alla Råns Moder. Johan Falk - - Organizatsija Karayan. Johan Falk - - Barninfiltratören. Johan Falk - - Kodnamn Lisa. John Carpenter's Ghosts Of Mars. John Tucker Must Die. Jordgubbar Med Riktig Mjölk.

Journey 2 The Mysterious Island. Joy Ride 2 - Dead Ahead. Jurassic Park 4 - Jurassic World. Kill Bill Volume 1. Kill Bill Volume 2. Kiss Kiss Bang Bang. Lady In The Water. Livet Är En Schlager. Livet I 8 Bitar. Mad Max - Fury Road. Mamma Mia The Movie. Mardi Gras Spring Break. Men In Black II. Min Frus Förste Älskare. Grace lånar en kändisidentitet på Paris-resan vilket tar henne med syster och kompis till Monte Carlo. National Lampoon's Adam And Eve. National Lampoon's Dirty Movie.

National Lampoon's Dorm Daze. National Lampoon's Going The Distance. Om Jag Vänder Mig Om. Predator 3 - Predators. Race To Witch Mountain. Resident Evil - Apocalypse. Resident Evil - Extinction. Resident Evil - Retribution. Road Of No Return. Robert Gustavsson - En Rejäl Omgång. Robert Gustavsson - Grogg. Rosa - The Movie.

RV - Runaway Vacation. Säg Att Du Älskar Mig. Sånger Från Andra Våningen. Say It Isn't So. Se Upp För Dårarna. She's Out Of My League. Showgirls 2 - Penny's From Heaven. Slap Her She's French. Små Mirakel Och Stora. Snakes On A Plane. Snakes On A Train. Snow White A Deadly Summer. Sökarna 2 - Återkomsten. Son Of A Gun. Tre tjejer rånar en restaurang och åker på spring break-resa till Florida för pengarna. Star Wars - Threads Of Destiny. Star Wars 7 - The Force Awakens.

Stephen King's Kingdom Hospital. Stephen King's Rose Red. Terminator 3 - Rise Of The Machines. Terminator 4 - Salvation. Terminator 5 - Genisys. The 40 Year Old Virgin. The American Poop Movie. The Art Of The Steal. The Boat That Rocked. The Cabin In The Woods.

The Cold Light Of Day. The Day After Tomorrow. The Day Of The Triffids. The Dukes Of Hazzard. The Girl Next Door. The Hunt For Eagle One. Men nu har det gått en tid och det kommer nya personer hela tiden. Jag kan omöjligtvis kolla upp vilka som skriver, och jag sitter i en sits där vissa tydligen tycker det är kul att "jag får gissa om de är feminister eller inte". Piratkaptenen Vad handlar detta om?

Vad är det i feminetiks regler som vissa besökare inte förstår? Var nånstans var det otydligt att detta är en feministisk mötesplats?

Jag har alternativet att öppna upp alla diskussioner för alla. Vilket innebär att de feminister som är förbannat trötta på att diskutera med ickefeminister det är vi alla och söker sig hit för att diskutera med feminister, inte har nåt för det, utan hamnar i exakt samma sits som på alla andra forum.

Jag har fått flera berömmande och positiva inlägg och mail, från feminister som tycker detta är ett bra initiativ, och att de eftersökt just ett forum där enbart feminister möts. Alltså finns ett behov, och är det så svårt att låta det uppfyllas? Jag har inte alls lust med att sitta här som en censurgubbe. Jag finner det engagerande och intressant att diskutera både på JÄIF och i feminetikdelen. Men är det så svårt att låta de feminister som vill diskutera med feminister göra just det?

Jag vet att många känner att de har massor med fina invändningar, och då går det ju bra att skriva det, på anvisad plats. Jag vet att de flesta här inne respekterat hur jag lagt upp det, och jag tackar för det. Men samtidigt känns det helt absurt. Skall jag behöva tacka för att de önskemål jag satt upp på MIN sida efterlevs?

Jag börjar iaf bli riktigt trött på att sitta och radera inlägg. Så jag ber nya besökare ännu en gång att respektera forumens indelning. Det tar alltför mkt energi för mig att sitta här och sålla och kolla igenom, det hade jag inte alls förväntat mig när jag skapade feminetik.

Då förväntade jag mig att personer som kommer till en sight som basunerar ut "feministisk mötesplats" är kapabla att tänka "hmm jag är inte feminist.

Denna sight är inte till för mina behov". Istället är det flera personer som fullständigt skiter i vad jag vill att sidan skall vara, som skriver för fullt ändå i forumen. Det känns nästan som sabotage. För jag sitter ju i den knepiga sitsen att jag inte vet om en ny signatur är feminist eller inte, så jag kan inte bara tokradera på känsla.

Alltså har jag tagit för givet att de personer som skriver i feminetikdelen redan läst reglerna, och redan anser sig vara feminister. Men så efter två tre veckor kryper det fram från samma signaturer "nej jag har inte tagit ställning". Men om du inte tagit ställning människa, så är inte feminetik sighten för dig! Jag är ledsen, men då får du söka information och fakta och diskutera på annat håll. Vad har gått fel? Vad skall jag göra? Om inte JÄIF används till det det skall, så är det ju lika bra jag raderar det också.

Detta eftersom feminetik är en hemsida på feministers villkor, inte på ickefeministers. Så därför skiljde jag forumen åt. Men om folk ändå skiter i JÄIF som sagt, så får jag väl radera det. Det fyller ingen funktion om ickefeminister ändå tycker att de har nåt att göra i feministers diskussioner, om de tycker att det känns bra att totalt köra över andras önskemål.

Jag är ingen oresonlig elak människa. Men feminetik ÄR feminetik och således måste även jag följa de villkor jag själv satt upp. Ni som är stammisar här nu och följer reglerna, tycker inte ni det funkar?

Fyller inte er närvaro här nåt behov hos er? Det borde ju fungera att ha två separata forum jämsides. Jag menar, eftersom vissa av er följer det, varför kan inte resten? Är jag totalt oförståelig? På vad sätt skiljer sig då detta forum från övriga forum? Jag är trött och arg och skitless på detta. Skall det vara så jävla svårt att följa enkla uppsatta regler? Eller är det kul att sabotera? Får folk en kick av det eller?

Jag tycker inte det är det minsta kul. Jag får väl vädja till folks goda vilja. Respektera att feminetik är vad det är. Och observera att detta utspel INTE gäller er som respekterar de regler jag satt upp. Till Sandra, du som skrev i "Tycka" och undrade hur du skulle få din pojkvän att ta ställning i frågan om jämställdhet: Jag skrev ett inlägg med förslag. Josefine plockade bort det, och hon har förklarat varför. Men nu är jag nyfiken på ett par saker. Hann du läsa det?

Vad tyckte du om det isåfall? Tyckte du att det var värdefullt att få en killes syn på saken? Eller tyckte du bara att jag klampade in i något som jag inte har med att göra? Jag kom att tänka på en sak just som jag skulle trycka på "Sänd". Detta kan förmodligen, eventuellt, kanske, troligtvis tolkas som ett försök att "sätta kniven i ryggen" på dig, ett insinuant sätt att kritisera dig och fina regler.

Men det är absolut inte min avsikt. Eftersom signaturen "alice" tyckte det det var ett bra förslag, så är jag bara nyfiken på vad Sandra tycker för det var ju ändå hon som ställde frågan.

Tack för att du censurerar, hoppas det känns bra när du utnyttjar dina fascistoida rättigheter. Så det var väl en jädra tur att jag raderade hans inlägg då om det är såna åsikter som döljs under hans resonemang. Det är så underligt egentligen Jag vet att detta INTE på nåt sätt är representativt för alla män, men jag som feminist drar vissa slutsatser av detta beteende. Signaturen känner sig oerhört kränkt av att det är jag, en kvinna, som har makten på detta forum att avgöra om hans åsikter är relevanta eller inte.

Då jag använde min makt att radera hans kränkande inlägg som inte på långt när liknade detta men var illa nog fann han att det bästa sättet att straffa mig på var att skriva en kränkande text om kvinnor, som dessutom har starka sexuella anspelningar. Vad handlar det om? Vad är det som gör att då kvinnor "straffas" av vissa patetiska små ursäkter till mansspillror så anspelas det på sexualitet och träldom under manlig makt? Någon som ser några kopplingar?

Sånt här skit vill jag inte ha på sidan, men jag låter det stå kvar ändå här, för att illustrera de kränkningar som kvinnor kan utsättas för, enbart baserat på att de i ett sammanhang har mer makt än en man, och för att ni skall få se ett prov på att det faktiskt är nödvändigt att radera vissa inlägg, för att öht kunna föra en diskussion. Denna signatur var alls inte intresserad av att föra feministiska diskussioner, utan var främst ute efter att kränka feminetiks läsare.

Varför kände du så? Som man så känner jag det som att du betedde dig som en hora, på ngt sätt.. I dagens Sverige ses all sned könsfördelning som ojämställt. Är inte det konstigt? Om allas frivilliga val leder till ett förhållande är det då inte mer förtryck att tvinga folk vilja annorlunda bara för att det på papperet ska se fint ut med ? Det riktiga klavertrampet sker ju snart i "debatt" där en kvinna menar att ENDA anledningen till att kvinnor vinner färre pris är för att de är kvinnor.

Själv tror jag att könsfördelningen på priserna har att göra med könsfördelningen på forskarkåren i de olika ämnena. Det enda konstiga priset jag inte förstår är litteratur och ekonomi.

I litteratur borde fler kvinnor vinna även om jag nu tycker att all finkultur stinker plus att borde nån få det priset så borde det vara Springsteen ; Och ekonomi är ingen vetenskap hehe.

Men vad tror ni. Vad är jämställdhet för er och beror all sned könsfördelning på förtryck eller beror det på allas frivilliga val? Tänker närmast på könsfördelningen över föräldraledighet. Där vore det ju mer förtryck att tvinga familjerna till eftersom familjerna tydligt vill ha bestämmanderätten själva. Det blir aldrig som man tänkt sig Läste en artikel igår: En man i en mindre stad i sydsverige hade varit ute på krogen och fått med sig två kvinnor hem.

Han var tydligen intresserad av lite okonventionell sex, så han hade plockat fram ett par handbojor och frågat kvinnorna om de ville kedja fast honom. Enligt artikeln så var de lite tveksamma först men efter lite övertalning så gick de med på det och kedjade fast honom i sänggaveln. Men till hans förskräckelse och förvåning?

Efter polisanmälan har de tydligen hittat bilen och den ena kvinnan, medan den andra nu är efterlyst. Nu tänkte jag följande. Om det nu blir rättegång, tror ni att kvinnorna kan försvara sig med att "Han var ju med på det!

Jag menar, som parallell till Tumba-fallet. Vad vi vill, är du säker på det? Javisst, vad ni vill! OK, då tar vi bilen och drar, för du sa inte att vi inte fick göra det. Hur skulle vi kunna veta att det inte var så du menade Ni undrar varför era inlägg blir raderade, men på ert forum så blir man avstängd om man skriver för mycket.

Dessutom ifrågasätts varför inläggen är av så skiftande kvalitet, och därefter dras på antisvis slutsatsen att Mira är flera personer, pinsamt så det förslår. Här blir ni raderade för att ni inte följer reglerna, varför stänger ni av feminister på www.

För att de säger vad de tycker och gör det FÖR ofta för er smak. Tack men nu har ni visat vad ni är för några Det jag gillade var hans ord om att bilderna ger killar en "skev bild på hur tjejer ska se ut". Gillar det för 1 Ska han bestämma vilken syn på tjejer som är skev? Läste i dagens aftonblad att man nu vetenskapligt har räknat ut skillnaden på arvmassan hos en människa och en schimpans.

Är nyfiken på hur feminismen ser på dessa ämnen. Hur motiverar man i så fall detta, och vad innebär det i sin förlängning? Det är ungefär vad jag vill ta reda på, så ge mig gärna ett par åsikter. Har beslutat mig för att prova det här forumet ett tag, nu när man faktiskt fick plats utan att vara feminist. Hoppas någon orkar läsa vad jag skriver. Hur sjuk får media egentligen bli?

Sånt här gör mig så förbannad. Det gör att man tappar förtroendet för ALL feminism i vanlig media. Man får nästan känslan av att någon eller några får en kick av att håna och förnedra män i media.

Särskilt flickorna riskerar att dö tidigt och drabbas av sjukdomar och socialt elände, om den siffran inte minskas drastiskt, menar FN-organet Unicef i en rapport som presenteras i många huvudstäder inklusive Stockholm på torsdagen. Sverige, Nederländerna och Tadzjikistan rapporterar att procent av barnen går i skolan medan Somalia i andra änden av skalan redovisar elva procent.

Asien och Afrika söder om Sahara är hem för de flesta av de 65 miljoner flickor som inte går i skolan. För att jag tror att smarta människor väljer att kalla sig humanister och förespråkar ALLAS rätt till jämställdhet, oavsett kön eller färg. Sån är jag, take it or leave it. Har sett en del inlägg här om att män skulle vara våldsammare än kvinnor etc Tror väl att det kan stämma om man bara räknar fysisk våld. Däremot inte om man räknar utfrysning, skitsnack etc.. En del psykisk misshandel jag sett kvinnor emellan får mig att baxna.

Den är egentligen lika aggrewsiv som fysiskt våld, men i ett modernt välfärdssamhälle får den inte de konsekven ser den egentligen skulle fått.

Tänk om en grupp kvinnor på stenåldern skitsnackar en annan kvinna så till den milda grad att hon blir utfryst ur flocken? Den förtalade kommer med säkerhet att gå under om hon inte hittar en annan flock som tar sig an henne.

För att inte tala om när kvinnor går in för att sabba en mans liv med tex falska våldtäktanklagelser. Det är i mitt tycke minst lika aggresivt som att slå in panbenet på någon. Tyckte man kunde se exemepel på ett typiska feministiska felsteg när i några av josefins kommentarer till några av filmerna hon rekommenderar.

Speciellt Lust och Fägring stor och Swordfish. Flera scener i Swordfish kallar hon förnedrande. Troligen mot kvinnor menar hon.

Vad syftar du på? Helle Berrys nakna kropp? Det roliga är att du inte ser allt utspel av våld från män som icke förnedrande mot män. Men sanningen är ju att man ser det man vill se. Inget är förnedrande i sig, du har allt i ditt huvud. Och i lust och fägring stor menar hon att det är helt otroligt att kritikerna helt kunde bortse från hur illa behandlad Lagerkrantz roll är.

Jasså, för att hon är kvinna eller för att hon är den äldre i relationen? Själv tycker jag inte hon blir illa behandlad i den rollen och jag kan tänka mig hur det hade sett ut på den feministiska scenen om en 45 årig man hade sex med en 16 årig kvinna.

Barnporr hade era röster skallat. Om hon nu fick ta mer skit som den rollen så beror det enligt mig på att hon är den äldre och ska därmed vara den ansvarsfulla i relationen. Otrohet som feminister ang Alla älskar alice sa var typiskt män, att lämna sin fru för ung tjej.

Men nu gjordes det tvärtom och ingen kommentar från feminist håll om det. Vad är min poäng? Jo, att ALLA kan se vad de vill se. En feminist kan se bevis på patriarkatet överallt, så även i film.

Vore intressant att höra någon feminists kommentar. Särskilt kring articklarna om misshandlande kvinnor. Mona Sahlin sa i Aftonbladet "Om man tänker så, degraderar man feminismen till en ideologi bland alla andra som ska kämpa mellan partierna i riksdagen om en plats.

Jag tycker fortfarande den rätta strategin är att feminismen är överordnad alla ideologier, och måste ingå i tankesättet hos alla som påstår sig vilja synliggöra eller förändra maktfördelningen i ett samhälle.

Feminister vill tvinga på feminismen som Sovjet tvingade på folk kommunismen. Feminism ska bli överideologi och statsideologi till vilket pris som helst tydligen. Så odemokratiskt som det bara kan bli. Hur mycket vänsterliberal det är så jag kallar mig jag än är så skulle jag aldrig vilja att mina egna åsikter blev statsideologi utan jag vill tvingas kämpa på den demokratiska spelplanen bland alla andra.

Så ska det självklart vara i en demokrati. Har någon annan här haft tillfälle att läsa detta verk? Förklarar mycket av dagens feministiska Moment22 mentalitet.

Rekommenderas som en motpol till de politiskt infekterade verken "Under rosa täcket", "Fittstim" etc. Boken tar upp exempel efter exempel på hur "respekterade" media feminister slår logiska kullerbyttor och säger mot sig själva. Jag skrattade från sida ett, och blev faktiskt ledsen när boken var slut. Vad menar du med att du anser att "heterosexualitet är en social konstruktion"? Detta begrepp blir jag inte klok på. Vad innebär "feministiskt självförsvar"? Pungsparkar, att skrika "NEJ" högt, Sätta gränser?

Eller allt detta i en kombination? Feminism handlar väl om jämnlikhet? Men "feministiskt självförsvar" verkar handla om separatism mer än något annat, eller? Det kanske låter konstigt, men det har visat sig att bästa sättet att minska våldet i en grupp är att skicka de våldsamma elementen på självförsvarsträning och inte de utsatta.

An effective approach to violence prevention: This study replicated and extended the design and outcome measures of several small studies. In these studies, juveniles at high risk for violence and delinquency showed decreased violence and positive changes in psychological risk factors after being required to take a school-linked course in traditional martial arts.

In the present study, 60 boys in a large urban middle school were required to take a traditional martial arts course in their school. They were paired on problematic behavior profiles and assigned to a treatment group or to a wait-list control group. Thirty classes, three per week 45 minutes each , were taught by a master of Koga Ha Kosho Shorei Ryu Kempo and his assistant neither was a public school teacher. Results are reported here for 14 variables from the following measures: The treatment students improved over baseline on 12 variables, while the controls improved on 5 by small amounts and deteriorated from baseline on 8, including teacher-rated violence.

There were significant differences between the groups on self-reported happiness and schoolwork and on one measure of attention. After controls took the course, their scores resembled the postcourse scores of the treatment group.

Importantly, the control group's increase in teacher-rated violence was reversed. Both groups were then pooled to compare baseline and postcourse teacher ratings.

Their scores improved significantly in the areas of resistance to rules, impulsiveness, and inappropriate social behavior. There was also improvement in regard to violence, but the change in scores was not statistically significant. Follow-up on teachers' ratings showed that improvement remained, and in some cases increased, four months after completion of the course. Interestingly, all 6 permanent expulsions were among the control group students who had not yet taken, or had only begun taking, the martial arts course.

Och varför denna ovilja att gå till botten av problemen? Det är inte personerna som utsätts för trackaserier det är fel på. Utan de som utsätter andra för detta. Åtgärder borde således riktas mot de som är förövarna. Cementerar inte "feministiskt självförsvar" könsrollerna?

Med kvinnor som offer och män som förövare? Och är det inte då konstigt att det feministiska Vänsterpartiet förespråkar det? HM reklamen har tagits upp av media som en bidragande orsak till objektifieringen a kvinnor i vårt samhälle.

Må så vara, men slår man på TVn så ser man musikvideo efter musikvideo med lättklädda damer dansandes med fullt påklädda män. Ofta representerar dessa män också en kriminalitet i form av droger, hallickar, vapen etc. Kan det vara så att dessa musikvideor har en större "impact" på dagens ungas beteende än vad HM-reklamen någonsin kommer att ha, men det är inte PK att klaga på musikvideorna? Studerar man dagens unga både killar och tjejer i Sverige, så ser man hur de tydligt försöker efterlikna sina idoler i musikvideorna.

Både till kläderna och hur de talar. Så varför inte till beteendet? Jag gjorde en liten undersökning och kom upp med följande: To examine portrayals of violence in popular music videos for patterns of aggression and victimization by gender and race. Differences in the genders and races portrayed as aggressors and victims in acts of violence. Among the acts of violence, the music video's main character was clearly the aggressor in Male gender was significantly associated with aggression; aggressors were This relationship was influenced by race.

Controlling for gender, racial differences were significant among males; A logistic regression model did not find direct effects for gender and race, but revealed a significant interaction effect, indicating that the differences between blacks and whites were not the same for both genders.

Males and females were victims with equivalent frequency, but males were more than three times as likely to be aggressors. Compared with United States demographics, blacks were overrepresented as aggressors and victims, whereas whites were underrepresented.

White females were most frequently victims. Music videos may be reinforcing false stereotypes of aggressive black males and victimized white females. These observations raise concern for the effect of music videos on adolescents' normative expectations about conflict resolution, race, and male-female relationships.

Varför tas inte detta upp i debatten? Ungdommar i Sverige ser samma musikvideos som ungdommar i USA. Förespråkar dessa videor sexism så följer ungdommarna efter och antar ett sexistiskt förhållningsätt.

Att det ställs irrelevanta frågor i domstolar kan nog konstateras. Likaså att det ställs relevanta. Feministerna tolkar vissa frågor om klädsel i våldtäktsrättegångar som att kvinnan får skylla sig själv även om hon blev våldtagen. Motfeminister är lite skeptiska till detta förklaringsett och undersöker möjligheten att irrelevanta frågor ställs av försvarsadvokater för att få sin klient frikänd.

Möjligheten finns också att vissa frågor om till exemoel tidigare sexuella vanor kan vara relevant om ord står mot ord. Alternativet vore att lägga ner rättegången. Finns det något rättegångsprotokoll där det står i domslutet ungefär att: Vi anser det styrkt att kvinnan blev våldtagen men eftersom hon bar kort kjol får hon skylla sig själv.

Eller finns det något protokoll där ovanstående insinueras? Finns konkreta citat från domar? Man hör ofta i Sverige idag: Jag läste någonstans att de som är mest sjukskrivna är unga tjejer år som bor i storstäder och saknar barn. Det är även denna grupp som konsumerar mest antidepressiva medel. En enkel slutsats är att unga tjejer inte klarar den "manliga" arbetsmarknadens stress på samma sätt som män. Men det låter för enkelt.

En annan slutsats är att män mår lika dåligt men det tar sig andra former än sjukskrivningar etc. Kanske alkoholmissbruk eller porrkonsumption? Eller så saknas de socialaskyddsnäten i storstäder. De flesta som flyttar in till storstäder för att söka jobb är unga kvinnor, medans männen stannar kvar i obyggden.

Resultatet är ett försämrat socialt skyddsnät som kan fånga upp unga kvinnorna som har problem. Jag har även hört att det ställs högre krav på kvinnor än det gör på män. Kvinnor skall inte bara lyckas med karriären utan även vara framgångsrika på en massa andra områden som tex att de ska se snygga och friska ut, ha en framgångsrik partner etc.

Om det stämmer hur bryter man ett sådant mönster? Vad har ni för funderingar? Detta är ett stort problem som kostar massa stålar! I dagens aftonblad bevisas det återigen att feminister i gemen ta mig fan inte använder hjärnan till att tänka med. Grova ord men jag är riktigt upprörd. Mats Gellerstedt, en författare sa följande om unga kvinnor och författare.

De talar i egendomlig stackaton som språkvetare borde forska i och krydda sin dialog med de läskiga Lidingö-iiina som av någon anledning gjort comeback" Vad tror ni feminister svarar? Det gör ju jämt så. Belinda Olsson säger "Han och hans gelikar får väl inget ragg längre".

Skulle man kunna skriva likadant om tjejer? Men Birgitta Olhsson tar priset. Mannen jag är gift med till exempel tar det som självklart att vi delar på föräldraledigheten och hushållsbestyren" - Äh jag bara undrar, pratade inte mats om språkvård?

Han har ju inte sant ett ord om hur man ska dela ledigheten. Antingen så har hon ingen hjärna eller så leker hon dum. T ex på fotbollsgalan så fick ju damerna nästan mer uppmärksamhet. Men är damfotboll egentligen stort? Vad är då problemet? Jo, att tjejer INTE gillar fotboll. Sålänge damfotbollen är beroende av att killar OCKSÅ går o ser damfotboll i lika stor utsträckning som man ser herrfotboll så kommer damfotbollen aldrig bli stor.

Men är det så feminister ser det? Nej, då beror allt på en manlig konspiration som hindrar folk från att se matcherna. Kan man bara inte enas om att fördelningen av makt, pengar, uppmärksamhet kan vara olika även i en jämställd värld? Huvudsaken är den tillkommit på ett rättvist sätt. Detta med våld i ett förhållande mellan en kvinna och en man skapar en hel del rykten och myter.

En fråga som många ställer sig är: Är det vanligare att våldet riktas från mannen mot kvinnan? Nja det finns en diskreptans i detta resultat beroende på var man letar efter sitt svar. Om man söker efter svar i brottsstatistiken hittar man att det i större utsträckning är fler män som slår kvinnor än det omvända. Men är det verkligen så? Är det en bild av hur verkligheten är?

Nja, det är en bild av verkligheten, men inte hela verkligheten. Forskarna har genomfört utfrågningar av heterosexuella par och kommit fram till att våld från både män och kvinnor riktade mot en partner är ungefär lika vanligt: The social learning theory and feminist theory were the theoretical frameworks used to guide this study.

The final sample included students boys and girls in public high schools in the Los Angeles area. The data revealed that gender differences are not significant to the total dating violence experienced. Males reported physical abuse e. Are the predictors different for males and females? O'keefe M, Treister L.

Man kan nog säga att oberoeende av kön så är våldet ett uttryck för att försöka kontrollera sin omgivning. För det första så korrelerar våldet med lägre socioekonomiskstatus och allehanda missbruk: Adolescents from lower socioeconomic backgrounds were more likely to report dating violence than youth from higher backgrounds. Dating violence was associated with dieting, binge and purge behaviors, cigarette smoking, alcohol consumption, drug use, suicidal thoughts, depression, and poorer self-esteem for both genders J Gend Specif Med.

Dating violence among a nationally representative sample of adolescent girls and boys: En människa måste känna att den har kontroll över något i sitt liv, så när ekonomin, jobbet etc är utom kontroll så får personer omgivningen agera kontrollobjekt. Gäller båda könen Men varför syns då männens våld mot kvinnor mer i brottsstatistiken och debatteras mer i media? Då våld mellan könen är lika vanligt åt båda hållen?

Män är generellt fysiskt starkare. Skadorna blir blir större. Sjukvård måste uppsökas och en anmälan görs i samband med detta. Många män anmäler inte övergrepp. De är passiva och gör ingenting då de utsätts för övergrepp: Overall, the most common responses to physical aggression in a dating relationship were aggressive action e. Females were more likely to fight back than were males.

High school students' responses to dating aggression. Våldet i heterosexuella parförhållanden är inte ett utryck för "mäns strukturella makt över kvinnor" det är en korkad och grov generalisering med politiska syften. Våldet i heterosexuella parförhållanden och generellt , är således ett utryck för "människor brist på kontroll och frihet över sina egna liv i dagens samhälle". Många av oss antifeminister är det just därför vi upplever oss kränkta av feministers ibland könsrassistiska budskap.

Vi utmålas som förtryckare på olika sätt, och till och med vår sexualitet kan smädas offentligt av feminister, oftast indirekt men ändå tydligt. Man kan konstatera att många oskyldiga män råkar illa ut på grund av feminismen. Hur stor är egentligen risken för att mycket av det kvinnoförakt som finns i samhället egentligen är en form av vedergälning för detta? Att kvinnor diskrimineras på grund av män som känner sig kränkta av feminister, och som diskriminerar sjäva för att hämnas mot samhällets mansfientlighet som de har svårt att protestera mot.

Jag tycker att det är en ganska intressant fråga, för om det är så så finns det onekligen orsak för feminister att vårda sitt språk och undvika att anklaga oskyldiga män. När jag började som antifeminist var jag definitivt inne i tankesättet om vedergällning. Jag upplevde ett könskrig som där båda sidor för länge sedan mist respekten för vanliga män och kvinnor som drabbades "för den goda saken".

I hat över den feminism som drabbat mig ville jag hämnas mot kvinnor i allmänhet, för feminister hade ju aldrig brytt sig om huruvida jag var en förtryckare eller ej; jag var man, altså fiende. Vid några tillfällen gick jag in på en kvinnofrids site www. Visserligen hade den siten också den vanliga könsrassismen mot män mäns våld mot kvinnor etc , men det var även i ren hämnd som jag ville såra och demoralisera så mycket som möjligt bland kvinnolägret.

Jag har också flera gånger tänkt på att man kategoriskt borde vägra att arbeta med kvinnor, eller om man har den positionen: Kategoriskt vägra anställa kvinnor. Bara som protest mot feminismen. Varför ska vi bara ha civila offer på den ena sidan i könskriget? Numera tror jag personligen inte att vedergällning är någon bra metod. Det är för svårt att få feminister att inse sambandet mellan deras rassism och den vedergälningsrassism som riktas mot kvinnor. Jag tror att det är bättre med diskussioner och fakta.

Men samtidigt är det mycket mer lockande att gå vapnets väg, att verkligen hämnas. Om jag skulle bevittna sexism mot kvinnor så är det inte säkert att jag skulle ingripa. Hur många av er som är antifeminister här har kännt lust till vedergällning även mot kvinnor och inte bara feminister?

Kan man anta att flera män ute i samhället känner lust till det, även om de kanske inte är helt medvetna om den? Jag kan redan föreställa mig kvinnors och feministers förfärade reaktioner på ett inlägg som detta. Jag kommer att kallas för diverse tillmälen, men försök att ge en vettig kommentar på det istället.

Försök att motbevisa min fördom om att kvinnor bara blir hysteriska när de upplever att de blir angripna. En annan fråga är om hotet om vedergälning behövs för att fanatiska feminister ska lyssna på mäns berättelser? Hur ska man få feminister att inse att deras kategoriska angrepp på män ställer till oerhört med skada?

Främst riktat till de som tror på denna teori Josefine? Jag tror mig förstå vad teorin går ut på, nämligen precis vad det låter som, dvs: Könsbeteenden är på intet sätt medfödda. Alla beteenden som skiljer pojkar från flickor har lärts in, och är inte påverkade av kön. Jag utgår från att teorin inte lutar sig på någon religion eller liknande.

Vi utgår från att teorin stämmer, och följande fråga dyker upp. Alla djurarter, från myggor till fåglar till vargar till apor, har uppenbara skillnader i beteenden för honor och hanar. Medfödda könsroller, om man så vill.

Varför och när har de då försvunnit då aporna utvecklades till människor? Hur besvarar man den? Jag tänkter inte försöka övertyga någon om att teorin är felaktig, utan vill bara veta vilka argument som används. Hade bara tecken att tillgå och den kommer publiceras med replik från skolans feministförening. Vill att andra feminister ska läsa det här så jag får en bild över hur deras repliker kan komma att se ut. Jämställdhet på feminismens villkor Jämställdhet har idag blivit något som endast får definieras av feminismen vilket fått resultatet att orättvisor mot män nonchaleras.

Målet med jämställdhet har blivit kvinnligt välmående och inte rättvisa. Det får förståss konsekvenser även i universitetsvärlden. Kvinnor är överrespresenterade överallt förutom på de tekniska utbildningarna. Vad tror ni Sverige väljer att se som problem? Männens totala minoritet på högskolor eller kvinnans frånvaro på de tekniska utbildningarna? Hoppas ni svarade det sistnämnda. För trots rapporter om att killar halkar efter i skolan och att färre killar studerar vidare så är det kvinnors problem man diskuterar.

Sverige tillhör den tredjedel av länder där resultatskillnaderna är som störst i läsförståelse mellan pojkar och flickor, till flickornas fördel. Fler pojkar än flickor avstängs från skolan. Fler är kvarsittare och hoppar av skolan.

Det är tre gånger vanligare att pojkar deltar i särundervisning och fyra gånger så vanligt att de får diagnosen hyperaktiv. Är detta det du får höra? Nej, du får höra att killar tar tjejernas plats, får mest uppmärksamhet och gynnas av läraren. Till tjejernas fördel uppenbarligen.

Hur försöker man då motverka sned könsfördelning? I dalarna har man ett projekt endast riktat mot kvinnor, målet är att få in fler kvinnor på tekniska fakulteten.

I Linköping har man startat ett mentor projekt där studenter kan ansöka om att få en mentor i sitt ämne. Problemet med feminismen är att de i patriarkatsteorin utgår från manlig överordning vilket leder till att de är blinda för manlig diskriminering och kvinnlig överordning. Jämnkönsfördelning är för feminismen endast viktig att uppnå i de fall kvinnor är i minoritet. Feminismen ser kvinnlig underrepresentativitet som tecken på förtryck medan killars frånvaro beror på frivilliga val.

Det är som ordföranden för ett kvinnoförbund sade: Mot många ur många olika grupper. Om patriarkatet finns så måste det vara världens sämsta omhändertagande förening. Alltifrån sin lön, hur man bor, vart man reser, vad man pluggar till vilken partner man har beror på egna val.

Det är dock ingen motsättning till viljan att vilja förbättra t ex arbetsmarknadens villkor. Men att gnälla för att man har låg lön när man INNAN man utbildade sig till det yrket visste att yrket har låg lön tycker jag är patetiskt.

Det är bara att sluta eller utbilda sig till nåt annat. Att ha som mål jämn könsfördelning i sig är merförtryckande än att inte ha det. Låt samhället bli summan av allas frivilliga val istället. Den könsfördelning som uppkommer då är den riktigt jämställda. Att inte veta var det privata börjar och offentliga slutar är ett vanligt feministiskt felsteg. Om jag har hjälm, har gruppsex, är hemma med barnen, dricker alkohol, festar varje helg, kollar på tv varje dag, tittar på porr, ställer upp på porr är PRIVAT.

Men sjukvården, att alkolister inte ska köra bil, EMU val, skolan, arbetsmiljön, bostadsregler eller för den delen lagen är offentligt. Skulle kunna skriva mycket mer men kommer inte på nåt mer För det första så utgår jag från att "våldtäckt" är en regelrätt sådan i buskarna eller hemmet och inte en person som betalar en prostituerad för sex. Vissa likställer "att köpa sexuella tjänter" med våldtäckt, men det är en annan debatt. Jag gör denna åtskillnad för enkelhetens skull.

Jag förutsätter även att förövaren är man och offret kvinna. Jag utesluter även pedofiler våldtäckt av minderåriga och djursex. För det första, är man så otroligt kåt och vill ha sex till varje pris, så att man beslutar sig för att ta sig den rätten med våld, så borde man väl rimligtvis vara kapabel att genomföra och fullborda det tilltvingade samlaget?

Detta är dock inte alltid fallet! Många våltäcktsmän har svårt att få till en tillräckligt erigerad penis för att kunna genomföra samlaget. En del ejakulerar aldrig heller. Dessa företeelser korrelerar också med ett ökad våld mot offret. I studien nedan tar de upp denna problematik och tycker sig kunna urskilja en subgrupp bland våldtäcktsmän. Sexual dysfunction is known to occur in a proportion of rapists during the assault.

The most common dysfunctions are erectile insufficiency and absent or retarded ejaculation. The study assessed the incidence and characteristics of assailants' sexual dysfunction reported by 50 victims of rape.

In attacks where sexual dysfunction occurred, there was a higher incidence both of intra-rape violence and commissioning of degrading sexual activity and this behaviour was related to the onset of the dysfunction. It was felt that the pattern of behaviour reported in those attacks where rapists' sexual dysfunction occurred might reflect a typologically distinct subgroup of offender Assailants' sexual dysfunction during rape reported by their victims.

Man kan väl drivas av makt och ändå fullborda samlaget. Man kanske tänder på just maktutövandet? Fler studier har gjorts då de jämför dömda våldtäcktsmän med ej dömda "vanliga" män. De kopplar helt enkelt en blodtrycksmätare till penis och låter personen titta på allehanda filmer. Filmerna kan vara allt ifrån en vanlig "tråkig" konversation mellan en man och kvinna, ett "vanligt" samlag eller en regelrätt våldtäckt.

Sedan jämförs det vad de olika männen tänder på. I denna studie från hittades en skillnad mellan våldtäcktsmän och vanliga män då det kom till peniserektionen när de tittade på våldtäcktsscener med förnedrande inslag, dock ej när det handlade om en våldtäckt utan förnedrande inslag.

The sexual arousal profile of a subgroup of rapists with a history of low-level physical violence during their offenses was assessed. Stimuli consisted of audiotapes with the following five thematic contents: Penile responses were recorded during stimuli presentation using a mercury-in-rubber strain gauge. Data showed no differences between both groups for the rape stimuli involving physical violence.

For the rape stimuli involving humiliation, however, the penile responses of the two groups differed. With those stimuli the average penile response of the rapists was higher than that of the nonrapists Arch Sex Behav.

Penile responses of rapists and nonrapists to rape stimuli involving physical violence or humiliation. Institut Philippe Pinel de Montreal, Canada. Så visar inte denna studie ganska tydligt att våldtäckt generellt handlar om makt? Det finns faktiskt en review-artickel från som sågar artickeln ovan. Phallometric testing with sexual offenders: Queen's University, Kingston, Ontario, Canada.

I denna skriver de bla: Several studies have shown that normal subjects can significantly inhibit their arousal by using mental activities to distract themselves, despite a clear indication that they were attending to the stimuli Henson and Laws. Similarly, numerous studies have shown that rapists and child molesters Avery; Hall; Hall; Laws; Quinsey and Wydra are able to both inhibit arousal to preferred stimuli and generate arousal to nonpreferred stimuli Vidare så har typen av stimulipresentationsteknik visat sig påverka slutresultatet.

Dvs om våldtäckten presenteras via bilder, ljud eller video: The stimuli used in studies differ in terms of the chosen modality of presentation i. While Abel and Blanchard found that videos generated the greatest levels of arousal, it may be that such strong arousal obscures differential responding Tyvärr har forskarna som jobbar med detta inte enats om en standardiserad stimulipresentation.

Så vad säger de då om studien av Proulx J. However, the subjects in these studies and the majority of subjects in Lalumière and Quinsey's meta-analysis, appear to have involved a disproportionate number of sadists. Skillnaden finns om man jämför med en subgrupp hos våldtäcktsmännen, de som tenderar att använda sig av brutalt och sadistiskt våld. Våldtäckt "kan" vara förknippat med makt. Men bevisen är idag för svaga för att kunna dra några generella slutsatser.

Vad som dock bör beaktas är att våldtäcktsmän inte är en homogen grupp. Vissa våldtäcktsmän drivs med all säkerhet av ett maktbehov, medans andras drivkraft är mer diffus och kan ha flera underliggande orsaker. Så skit i den. Det börjar mer och mer likna ett skyttegravskrig där antifeminister och feminister sitter och försöker pricka varandra, och i mitten har vi det gamla vanliga ödelandet.

Önskar dock att fler kunde göra det. Jag gillar att diskutera utifrån nyfikenhet och för att söka förståelse för företeelser som faktiskt påverkar även mitt liv och min vardag, men vissa verkar vara ute på en mission.

Okej att jag kan förstå vissa resonemang som antifeminister har, likväl som jag kan förstå resonemang som feminister har, men ärligt talat, är vissa ute på en mission? Det är lite förmätet tycker jag att vara på en uttalat feministisk site och försöka omvända feminister. Feminism är något som dessa människor tror på, okej att det finns idioter bland feminister med - precis som överallt annars - men de flesta feminister vill varken dig, mig eller kungen något ont. De har något som de tror på, en dröm, en ideologi, men inget kan få mig att tro att alla feminister hatar män, vill skjuta alla män och vill ha en värld där kvinnor bestämmer allt.

Visst, det finns saker inom feminismen som jag inte gillar. Jag gillar inte en del av retoriken som används. Jag gillar inte vissa förklaringsmodeller som feminismen har. Jag gillar inte vissa resonemang bland feminister. Jag kan ge min syn på det hela.

Men kan jag omvända en feminist? Varför skulle jag ens vilja det? Jag kan förstå att feminister blir trötta på att diskutera med vissa antifeminister, för jag blir själv trött bara av att läsa vissa diskussioner, och jag är inte ens feminist. Om nu behovet av att omvända folk är så stort, får jag föreslå att prova Jehovas eller Mormonkyrkan istället?

Annars hoppas jag att det snart blir en lite bättre diskussionston här på forumet. Sexualbrottslagen skärps från och med förste Januari - Mycket vettiga saker har tillkommit och brottet våldtäkt skall kunna tillämpas på fler brottstyper. Så långt allt väl. Men man skärper även sexköpslagen. Och det är nu det blir intressant, jag citerar: Har själv undrat varför "gris" "sugga" etc förknippas med något negativt. Det var iofs mycket som jag redan hört förrut, inte mycket fakta men mycket känslor kan man säga.

Tyckanden i stort sett och det är det bra att du har. I en av texterna som där du skriver om män och makt förklarar du att det är självklart att män har mer makt än kvinnorna och du drar den slutsatsen för att du kan se att det är mest "penisar" som du skriver i maktens korridorer.

De sa inte "männen", de sade "judarna" har makten. Ser du ingen fara i det? Du pratade med en killkompis, patrik, och du pratade om vilka liv ni går till mötes. Han som statsvetare och troligen därför kommer tjäna mer pengar än du som genusvetare krönikör som du ville bli, men det kan bli som statsvetare också men att du inte skyllde det på nån för det är ditt val att bli det.

Då är ju frågan. Vad hindrar en tjej i dagens sverige att t ex bli advokat, läkare. Varför blir hellre tjejer sjuksköterskor än läkare? Ps, Det är inte så enkelt så att man kan säga "män har makt". Det antyder för mycket på att vi är en homogen grupp som låter våra manliga tillgånger spridas bland männen. Läste nyligen en krönikesamling av Linda Skugge. Hon propagerar i den ett flertal gånger för att feminism ska bli ett skolämne. Det tycker jag är att gå på tok för långt.

Men varför inte en kortare kurs i jämnstäldhet mellan kvinnor och män? En sådan kurs behöver inte alls bli kontroversiel utan innehålla tex ordförståelse: Sture Allén definierar det -Och andra ord. Hur historien har sett på jämnstäldhet. Det är ingen vacker historia, men det är vår historia. Hur ser jämnstäldheten ute i världen.

Hur ser dagens forskare på biologiska olikheter? Vad är vetenskapligt fastlagt kanske inte ngt när det kommer till handlande, individer är individer? Inte alls kontroversielt, bara nyttig kunskap, eller vad tycker ni? Jag tror att vi måste acceptera att människor helt enkelt inte alltid är goda och snälla mot varandra, att kvinnor inte är det,[ Det var främst radikalfeminister som startade kvinnorjourer och våldtäktsjourer, som lobbade gentemot politiker för att få till stånd lagändringar och uppbyggnanden av olika hjälpinstanser.

De andra stora feministiska ideologierna; den liberala feminismen, den marxistiska, psykoanalytiska, socialistiska, existensialistiska och postmoderna, har föga brytt sig om frågan.

Jag tror dock att det är dags att börja lämna den radikalfeministiska analysen av "männens" våld – samtidigt som vi ger credit åt den radikalfeministiska rörelsen och individerna. Om man anser att män är överodnade kvinnor, såsom feministerna gör, hur många kända samhällen finns det då i världen idag där så inte är fallet? Hur många matriarkat eller jämställda samhällen har det funnits i historien och hur väl har de fungerat?

Visst kan man hysa utopiska visioner men hur ofta har inte tillämpningar av sådana visioner lett till elände? Om politiska visioner eller ideologier inte är kompatibla med människans natur så kommer de aldrig att fungera, hur rosenskimrande drömmarna om framtida samhällen än må vara. Kan någon visa på data som indikerar att ett feministiskt eller jämställt samhälle skulle kunna fungera.

Kan det vara så att könsrollerna till viss del är bestämda av våra gener? Jag hörde för ett tag sedan talas om en studie som talade för att så skulle vara fallet. Att en viktig skillnad mellan tidiga Homo sapiens sapiens och Neanderthalare var en tydlig uppdelning i könsroller, dvs att kvinnorna stannade hemma och passade barnen medan männen var ute och jagade, och att detta skulle kunna vara en delförklaring till varför Neanderthalarna försvann medan Homo sapiens sapiens bestod som ras.

Könsroller kan således ha givit överlevnadsfördelar och därmed definierat vår ras. Om så är fallet tror jag inte att någon feminism i världen kan bryta "mannens förtryck av kvinnan".

Skulle vara intressant att höra om någon annan hört talas om ovan nämda studie. Man hade jämfört tandstatus hos de olika raserna i material funnet någonstans i närheten av medelhavet, tror jag. Signaturen Alice slår påstår att "i teatersammanhang, ímprovisationer, teaterteori etc är det en sanning att: Högstatus blir roliga om de "spelar" lågstatus Lågstatus blir hotfulla om de spelar högstatus.

Men jag undrar, har du några belägg för detta, eller är det bara dina åsikter? Vem har slagit fast den "sanningen"? Det gäller väl mest de som tycker att Killing-gängets mobbingtaktik att sparka på de som redan ligger är det roligaste som finns? Titta bara på alla som gjort parodier på regering och kungafamilj genom åren. På vilket sätt har dessa varit "hotfulla"? Det är kanske mer en generationsfråga och inte en statusfråga, har du tänkt på det?

Och att Anna-Lena Brundin får konstiga reaktioner kanske inte beror på att hon klär ut sig till man, utan att folk helt enkelt inte tycker hon är rolig Hur ofta har du sett Lasse Berghagen i kjol? Att det skulle kunna ha en komisk poäng att se honom i högklackat kan jag tänka mig.

Men det beror väl på att han redan i strumplästen är absurt lång, och inte att han "klär ner sig". Och om lågstatus är hotfullt, hur kommer det sig då att Sveriges roligaste kvinna är en 30 40?

Cita escort homosexuell raja escort

19 aug GÖTEBORG: Backaplan, Femmanhuset, Frölunda Torg, .. inte på strippklubbar och . Det är tredje dagen på Göteborgs kulturkalas. Mitt liv som homo. . Dance your ass off. Keno. Pretty lit-. asra asriel ass asshole assimilera assistans assistent assistenten assistenter . beaufort beaumont beauregard beautiful beauty beaver beavis beaze bebis göring görjag görningen görs görvi görå gösta göteborg gött h ha haag haas hab . homie homo homolka homosexualitet homosexuell homosexuella hon hona. Och i hjärnan ett riktigt killer, ass ã r rika personer värdefulla böcker över sundet .. Begära som kvinna som, den milf det två strategier län göteborg finns det rensa. Beautiful and sustainable, kommuner landsting och med sara sethson dig Din storlek och du får jag har fortfarande, alltid har rätt att säga strippklubbar.

AVSUGNING HELSINGBORG ESCORT SÖDERMANLAND HOMOSEXUELL

A homo beautiful ass strippklubb göteborg